Hjem Nyheter Fattigdommen i Israel øker under koronakrisen

Fattigdommen i Israel øker under koronakrisen

1

ISRAEL I løpet av koronakrisen har antallet israelere som lever i fattigdom økt med nesten 50 prosent.

Illustrasjonsbilde. Skjermbilde: Al Arabiya.

 

Under Israels koronasituasjon har antallet personer som lever i fattigdom økt med nesten 50 prosent, rapporterer iranske Mashregh news.

Det handler om 268 000 personer som i fjor kom i en vanskelig økonomisk situasjon.

Omtrent 850 000 personer i Israel har problemer med å finansiere sitt hjem, matinnkjøp, helsetjenester eller skolegang.

86 prosent av Israels eldre føler seg isolerte og ensomme. 21,6 prosent er redde for at de skal dø ensomme hjemme, uten at noen engang skal vite om det.

Sjefen for den israelske humanitære organisasjonen Latet, som ligger bak rapporten, sier at flere israelere har blitt rammet av fattigdom enn å ha blitt syke av Covid-19.

– Det er den verste økonomiske krisen i landets historie, som kommer til å kreve flere år for det israelske samfunnet å komme seg tilbake fra … kollapsen kommer til å bli uunngåelig og skape sosiale kløfter som ikke kan overskrides, mener han.

Tall fra de israelske myndighetene som bare baserer seg på inntektsopplysninger og ikke tar hensyn til husholdningens utgifter bekrefter bildet av at mange har blitt fattige i Israel i løpet av koronakrisen, men myndighetene estimerer at det er 42 000 familier som har havnet i fattigdom og 151 000 familier som på en eller annen måte har blitt skadet økonomisk av krisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhon
Gjallarhon
1 år siden

Godt de har så filantropiske og pengesterke maktpersoner i sin stamme da. Snart flyr vel Rothschild over Israel og slipper ut gullbarer som den godhjertede nissen han er.