Hjem Nyheter Norden Fattige pensjonister demonstrerte i Stockholm – politiet gikk ikke ned på kne

Fattige pensjonister demonstrerte i Stockholm – politiet gikk ikke ned på kne

STOCKHOLM På lørdag oppløste politiet med vold en liten demonstrasjon som blant annet bestod av fattige pensjonister. Til forskjell fra sommerens BLM-demonstrasjoner, hvor politiet blant annet gikk ned på kne, valgte de denne gangen å ta i med hardhanskene.

En spontan demonstrasjon mot den grunnlovsstridige såkalte pandemiloven ble på lørdag oppløst med vold av Stockholmspolitiet, rapporterer Fria Tider.

Det var en spontan demonstrasjon hvor blant annet et antall pensjonister utnyttet sin grunnlovsbeskyttede rettighet til å fritt uttrykke sin mening ved å demonstrere mot «pandemiloven» dagen før den skulle tre i kraft.

Demonstrasjonen fant sted til dels utenfor Riksdagshuset, men også utenfor privatpalasset Sagerska huset, hvor Stefan Löfven (S) i egenskap av å være sosialdemokratisk statsminister og del av Sveriges elite huses.

Hensikten var å protestere mot «pandemiloven», ettersom man anser at regjeringen bruker koronautbruddet som et påskudd for å innskrenke borgernes friheter og rettigheter.

På en film kan man se hvordan det ellers forment «ressurssvake» politiet – som ikke lenger mener å ha mulighet til å rykke ut til pågående innbrudd eller å utrede alle voldtekter – lyktes med å mønstre et større antall fortrinnsvis mannlige storvokste politimenn for å med kraft knuse den lille demonstrasjonen.

Ved å vekselvis knuffe og dra i forsvarsløse borgere, blant annet den 76 år gamle sykepleieren Margit Olofsdotter Järlebrandt, lyktes politiet med å oppløse demonstrasjonen.

Margit, som går med hjelp av rullator og oppgir seg å være en fattig pensjonist, bar et lite skilt rundt halsen hvor det stod: «Vi så det komme. Diktaturet i vårt land Sverige.»

– Vi forsøkte å kjempe for vår frihet, sier Margit til Fria Tider.

– Så lenge jeg kan gå skal jeg kjempe for mine barn og mine barnebarn, for det som skjer er forferdelig i verden og i hele Sverige. Det er tyranni!

– Nå forsøker de å ta livet av alle småforetakseiere, for de vil bare ha to klasser: En underklasse og en klasse som bestemmer over oss. Og er vi ikke snille, fryser bankene våre kontoer så vi må sulte også, sier Margit Olofsdotter Järlebrandt til Fria Tider.

Politiet har ved visse andre demonstrasjoner, som sommerens BLM-demonstrasjoner, ligget svært lavt og valgt å ikke gripe inn eller til og med slutte seg til demonstrasjonen og gå ned på kne for å vise sin underkastelse.