Hjem Nyheter FBI-agent anklaget for å ha voldtatt kvinner med kniv arrestert for sodomi...

FBI-agent anklaget for å ha voldtatt kvinner med kniv arrestert for sodomi av en 11-årig jente

USA Eric Striker fra National-Justice rapporterer om alvorlig maktmisbruk i USAs øverste organ for kriminell etterforskning.

En FBI-agent med en fortid med anklager om grove seksuelle overgrep ble arrestert forrige uke for å ha utført sodomi av en 11-årig jente.

Ifølge en rapport fra lokale medier den 27. april så ble Cristopher Bauer, en agent ved FBIs kontor i New Orleans, arrestert av Montgomerys politistyrke for seksuell mishandling av en ung kvinnelig slektning.

Ifølge en artikkel fra Associated Press publisert onsdag denne uken ble Bauer suspendert uten lønn fra FBI i slutten av 2018 etter at en etterforskning avslørte at han hadde voldtatt en kvinnelig kollega med kniv.

Bauer ble aldri formelt avskjediget fra byrået eller stilt for retten. Mens han var suspendert var han i stand til å skaffe seg en jobb som en statlig politimann i Alabama takket være et anbefalingsbrev signert av Douglas E. Haigh, sjef for vurderingsenheten i FBIs hovedkvarter.

FBI forsøker nå panisk å dekke over skandalen ved å legge skylden på mangelen av bakgrunnssjekk utført av Alabamas statlige politistyrke.

Ifølge en offisiell uttalelse fra FBI så hevder de at anbefalingsbrevet er et «falskneri» , men har så langt ikke identifisert eller siktet noen for det som vanligvis ville blitt behandlet for en alvorlig føderal forbrytelse.

Kilder fra Alabamas statlige politistyrke har offentlig bestridt det føderale byråets uttalelser og at de utførte en grundig sjekk av Bauers fortid, men at FBI med vilje la lokk på all informasjon angående Bauers adferdsproblemer.

Det finnes dermed sterkt bevis for at FBI lyver og at brevet er legitimt.

En separat etterforskning angående flere tilfeller av FBI-agenter som har brukt utpresning for å tvinge kvinner til samleie eller regelrette voldtekter avslørte at agentene beholdt jobben, goder og var senere i stand til å finne arbeid i den private sektoren eller lokalt politi pga. lover som bevilger anonymitet til føderale agenter uavhengig av alvorlighetsgraden av deres oppførsel.

I motsetning til lokalt politi, så operer FBI uten oversikt og unngår generelt gransking fra massemedier. Det er høyst usannsynlig at Cristopher Bauer er den første voldtektsmannen FBI har beskyttet, ei heller vil han bli den siste.