Hjem Nyheter FBI infiltrerte bibelstudiegruppe og forsøkte å provosere til lovbrudd

FBI infiltrerte bibelstudiegruppe og forsøkte å provosere til lovbrudd

0

USA I nok en instans av maktmisbruk forfølger og provoserer FBI kristne borgere uten rettmessig grunnlag.

Familien til den 27-årige Fi Doung trodde de hadde unnsluppet statlig undertrykking da de forlot Vietnam. De tok feil.

Ifølge en kriminell anklage fra FBI, så har Doung vært nøye overvåket av FBI de siste 6 månedene, inkludert mens han deltok i religiøs aktivitet.

I samtaler med FBI-agenter under dekke fastholdt Doung at han entret kongressbygningen den 6. januar for å filme hendelsene der i en journalistisk kapasitet. Mannen var et medlem av en bibelstudiegruppe fra Virginia som den jødiske spesialagenten fra Joint Terrorism Task Force (JTTF) Jason Jankovitz bestemte seg for å etterforske for innenriksterrorisme.

Agenter forsøkte gjentatte ganger og mislyktes i å lure Doung til å bli med på en Molotovcocktail-terrorhandling fordi han eide flere tomme glassflasker. De mislyktes i å sikte ham for noen eksplosjonsrelaterte forbrytelser, men New York Times og andre medier beskriver ham som en terrorist uansett.

Føderale agenter i bibelstudie

Ifølge Jankovitz så dukket Doung opp på FBIs radar etter at en politibetjent under dekke kom i kontakt med ham utenfor kongressbygningen den 6. januar.

En uke senere introduserte betjenten Doung til en FBI-agent, også under dekke, som deretter ble invitert til å ta del i bibelstudiegruppen Doung deltok i i Alexandria, Virginia. Den mistenkte uttrykte forferdelse over det faktum at familien hans hadde flyktet fra undertrykkelse i Vietnam med håp om å oppnå frihet i USA, bare for nå å bli utsatt for lignende undertrykkelse i USA for hans patriotiske meninger.

I huset deltok FBI-agentene i diskurs om bibelen og vennegruppen skjøt dessuten våpen sammen. Den kriminelle klagen beskriver også planer om å forbedre sjåførevnene deres og trene kampsport sammen.

Utenom å fortelle gruppemedlemmene at han hadde entret kongressbygningen for å filme som en journalist, en beskrivelse av et tilfelle der han hadde infiltrert et Antifa-arrangement, samt diskusjoner om at Virginia burde løsrive seg fredelig fra USA, foregikk ingenting i gruppen som kunne rettferdiggjøre at føderale agenter spionerte på dem.

Mislykkede forsøk på politiprovokasjon

Flere agenter begynte å isolere medlemmene og forsøke å overbevise dem om å begå handlinger som kunne konstrueres som innenriksterrorisme.

Ifølge en affidavit var Doung omhyggelig lovlydig. Han diskuterte planer om å skaffe seg en lyddemper for riflen sin, men bare etter å ha utfylt det korrekte papirarbeidet med de relevante myndighetene. Anklagen mot Doung fokuserer hovedsakelig på hans politiske kritikk av Antifa, BLM og det demokratiske paritet, men beskriver ingen aktivitet som kan rettferdiggjøre kriminell tiltale.

Etter å ha bemerket seg en boks med tomme glassflasker i den mistenktes hjem så begynte agentene å presse ham til å lage molotovcocktailer.

Dog det å lage en glassflaske fylt med bensin og påtenne denne med en fille for å skape en liten brann for underholdningens skyld ikke slår folk flest som en alvorlig forbrytelse, så har føderale politiadvokater på et politisk oppdrag før behandlet produksjon av molotovcocktailer som å bygge en ekte bombe.

I juni presset to FBI-agenter Doung til å forsøke å lage molotovcocktailer for å teste dem ut i Vest-Virginia. Den mistenkte ombestemte seg i siste øyeblikk. Han fortalte de to agentene at han ønsket å skaffe seg tillatelse fra myndighetene til å konstruere en eksplosiv innretning før han faktisk gjorde det.

Agentene brukte deretter gruppepress til å få ham til å gjøre et nytt forsøk, denne gangen ved et forlatt fengsel i Faifax County, hvilket FBI-agentene kunne bruke til å ta ut alvorlige anklager mot Doung.

Han ble plukket up av et FBI-kjøretøy i inkognito og mennene utførte «rekognosering». Ved fengselet ble Doung filmet mens hans fortalte agentene at han likte ideen, men ville spørre om en formell tillatelse fra myndighetene før han ville teste ut innretningene nær anlegget.

Til syvende og sist ble FBI-agentene frustrerte og besluttet å sikte ham for å ha oppholdt seg i kongressbygningen ulovlig. Til tross for dette inneholder anklagen fra FBI ordet «molotovcocktail» over 24 ganger i et forsøk på å male den mistenkte som en farlig kriminell når han skal foran domstolen.

Det må nevnes at en kriminell anklage fra FBI ikke er mer enn et narrativ konstruert av agenten som har skrevet det, og burde derfor tas med en klype salt.

Selv om det er den eneste informasjonen tilgjengelig for allmenheten for øyeblikket så involverer dette allerede flere alvorlige spørsmål vedrørende borgerrettigheter og religiøs frihet, inkludert med hensyn til bias og hat når det kommer til en føderal agent av jødisk herkomst som beslutter å forfølge og overvåke kristne menn mens de er engasjert i samkvem og tilbedelse.

/Eric Striker

Først publisert på National Justice.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg