Hjem Verdensanskuelse Jødespørsmålet Fem fantastiske «holocaust»-historier

Fem fantastiske «holocaust»-historier

«HOLOCAUST» Frihetskamp lister her opp fem «holocaust»-overlevende og deres fantastiske historier som trosser fysikk så vel som logikk.

«Mengele gjorde meg om til en lampeskjerm … i hodet mitt»
«Mengele gjorde meg om til en lampeskjerm … i hodet mitt»

Når man leser om andre verdenskrigs grusomheter, «holocaust» og alle de overlevende som nesten ble myrdet, får man iblant inntrykket av at alle overlevde. Vi mates med den ene mer spektakulære overlevelses-historien etter den andre. Jeg har her satt sammen en liste på fem overlevende som tar det såkalte holocaust til nye høyder og utfordrer hva man trodde var mulig.

5. Klaus Sterm

Klaus Sterm ble hentet av Gestapo i april 1943 og måtte reise med godsvogn til Auschwitz. De neste to årene jobbet Klaus i seks forskjellige leire og overlevde flere såkalte dødsmarsjer. Han var nær døden flere ganger og til slutt var Klaus så underernært og utarbeidet at hans ansikt hadde blitt helt oppsvulmet. Den grusomste dagen var dagen da han stod i køen til gasskammeret og skulle gasses ihjel. Men takket være at han var så underernært og oppsvulmet syntes en SS-vakt at han så frisk og oppegående ut, så han unnslapp å bli gasset ihjel. Da amerikanerne kom og befridde leiren lå den dødsdømte og dødssyke Stern på sykestuen med tyfus, i samme seng som tre andre like dødssyke, utmagrede og dødsdømte jøder. Klaus Stern reiste så rundt til skoler frem til hans død i 2013, og fortalte om sine fryktelige opplevelser mellom årene 1943–45.

Klaus Sterm overlevde gasskammeret da hans oppsvulmede og underernærte ansikt lurte SS-bøddelen til å tro at han var frisk, sprek og arbeidsfør.
Klaus Sterm overlevde gasskammeret da hans oppsvulmede og underernærte ansikt lurte SS-bøddelen til å tro at han var frisk, sprek og arbeidsfør.

4. Leon Litvack

Leon Litvack er en såkalt andregenerasjons-overlevende. Han reiser rundt til skoler og holder foredrag. Han forteller om sin pappa som overlevde syv forskjellige leire og hans mamma Pola som overlevde to nazistiske ihjel-gassinger ved å hoppe ut av et vindu i gasskammeret. Leon forteller sine foreldres fantastiske historie for å lære elever grusomhetene med antisemittisme, fordommer og rasisme.

Pola Litvack åpnet gasskammerets vindu og klatret ut til livet – to ganger.
Pola Litvack åpnet gasskammerets vindu og klatret ut til livet – to ganger.

3. Agi Laszlo

Agi Laszlo måtte, i likhet med Klaus, reise med godsvogn til Auschwitz. Vel fremme sendte Mengele Agi til den venstre køen. Som alle vet, førte den venstre køen til de nazistiske spesial-dusjene der alle jøder ble gasset ihjel. Men den modige Agi ville ikke bli gasset, så hun sa bestemt nei og Mengele ble så forbløffet av at en jøde sa ifra, at hun fikk leve. Denne prosedyren skal dessuten, på mirakuløst vis, ha fungert to ganger. Også Agi reiser rundt og foreleser for studenter med sine fantastiske historier.

Agi Laszlo, en liten jødinne med bein i nesa, bestemte seg for ikke å bli gasset ihjel. Bildet er tatt kort tid etter at Agi ble «befridd».
Agi Laszlo, en liten jødinne med bein i nesa, bestemte seg for ikke å bli gasset ihjel. Bildet er tatt kort tid etter at Agi ble «befridd».

2. Rebecca Bau

Rebecca Bau ble sendt til Auschwitz for å bli gasset ihjel, noe hun kløktig klarte å unngå hele tre ganger. Første gangen hun skulle gasses byttet hun bare plass til køen som ikke skulle gasses. Dette trikset fungerte også bra den andre gangen; den tredje sa dog Mengele fra til henne, men siden hun hadde menstruasjon slapp hun å bli gasset. Det kan også tillegges at Rebecca Bau giftet seg med Joseph Bau under sitt opphold i leiren, noe som Steven Spielberg bruker i sin Hollywood-produksjon «Schindlers liste». Joseph Bau ble etter krigens slutt en pionér innen israelsk film og det man i USA kaller «holocaust-kunst».

Paret Bau vant, ifølge avisen Haaretz, over Hitler med kjærlighet, kyss og en vielse.
Paret Bau vant, ifølge avisen Haaretz, over Hitler med kjærlighet, kyss og en vielse.

1. Yanina Cywinska

Yanina Cywinska ble sendt til Auschwitz da hun var bare ti år gammel. Her så hun nazister gå rundt med kofferter laget av jødehud og de berømte lampeskjermene. Hun så folk som vasket seg med såpe laget av jøder og hvordan nazistene utførte ondskapsfulle eksperiment på folk der de blant annet dro ut negler og øyne. Hun så foreldre drepe sine egne barn for å overleve og hun ble selv tvunget til å arbeide i «Sonderkommando», det vil si dem som slepte likene ut av gasskamrene etter hver gassing og kremerte dem.

En dag mens hun utførte denne fryktelige jobben ble hun veldig sjokkert da hun merket at hun dro sin egen mor ut fra gasskammeret. En annen dag red det inn en ekkel, tysk kvinne på en hest. Kvinnen sa at Yanina var verdiløs og at gasskammeret var for bra for henne og sparket ut alle bortsett fra tre av Yaninas tenner. Dette gjentok den ondskapsfulle, ridende nazisten også neste dag.

Yanina Cywinska lurte døden slik som bare en «holocaust»-overlevende kan.
Yanina Cywinska lurte døden slik som bare en «holocaust»-overlevende kan.

Da nazistene endelig bestemte seg for å gasse ihjel Yanina måtte hun først, sammen med flere andre, grave en enorm massegrav. Dette tok hele fem dager med hardt arbeid uten hverken vann eller mat. Deretter skulle nazist-bødlene skyte Yanina, men hun gjemte seg bak en kvinne med et spedbarn, så de morderiske nazistene bommet på henne. Dødsnazistene besluttet så at gass trolig var en bedre måte å drepe Yanina på, og vel inne i gasskammeret holdt hun sin egen fars hånd mens han døde. Yanina overlevde dog på mirakuløst vis, for hun havnet under flere lik så gassen nådde ikke frem til henne. Yanina hevder også bestemt at det ikke var Zyklon-B, men karbonmonoksid som ble brukt. Hun reiser også rundt til skoler og forteller sin historie så vi aldri skal kunne glemme og hun har også skrevet en bok om sine utrolige opplevelser.