Hjem Nyheter Norden Fem innvandrere mistenkt for overfall og mishandling

Fem innvandrere mistenkt for overfall og mishandling

 KØBENHAVN  På julaften 2014 ble et dansk kjærestepar overfalt og brutalt mishandlet av en innvandrergjeng. Fem unge innvandrermenn står nå siktet for overfallet – én av dem har blitt utvist fra Danmark to ganger.

Nanna Skovmand
Nanna Skovmand

Hendelsen fant sted på julaften ifjor i København. Kjæresteparet Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer var på vei hjem, da de ble oppsøkt av en ung innvandrer i Engave plads. Den unge mannen var konfronterende og yppet til bråk. Da Mads ikke besvarte ham, ble han slått i hodet med en flaske. Flere andre innvandrere kom så løpende til stedet og mishandlet ham med tunge jernkjettinger.

Mads ropte at Nanna skulle springe fra stedet, men hun valgte i stedet å forsøke å hjelpe sin kjæreste. Da ble hun kastet i bakken, og også hun mishandlet med tunge jernkjettinger, slag og spark.

Fem innvandrere siktet i saken

I etterkant har fem innvandrer blitt siktet i saken. Én av de siktede skal ha blitt utvist fra landet to ganger. Den første gangen ble han utvist var den 21. november 2013. Han ble da dømt til tre måneders fengsel og betinget utvisning fra landet. Betinget utvisning innebærer at dersom han ikke begår ny kriminalitet innenfor en viss tidsperiode etter løslatelse fra fengsel, så får han bli værende i landet.

Kun ni måneder senere stod han igjen tiltalt, den gangen for både ran og tyveri. For dette ble han dømt til fengsel i ett år og fem måneder. Til tross for at forbrytelsene ble begått innenfor prøvetiden for utvisning, valgte København byrett å gi ham enda en ny sjanse ved å atter igjen gi ham en ny betinget utvisning.

Cirka ett år senere, gikk han så til angrep og mishandlet et ungt dansk kjærestepar. Nanna Skovmand måtte sy 16 sting i ansiktet, mistet en tann og fikk to tenner skadet som følge av mishandlingen.

Les også:
Par ble mishandlet av innvandrere med jernkjettinger

Kilde:
Mannen som overfalt Nanna, var tidligere dømt til utvisning fra landet. To ganger.