Hjem Nyheter Fem skadd i macheteangrep nær synagoge i New York

Fem skadd i macheteangrep nær synagoge i New York

3

FLERKULTUR Fem personer ble ført til sykehus etter å ha blitt angrepet av en machetebevæpnet mann under feiringen av den jødiske høytiden hanukka i området Monsey i utkanten av New York, USA. En mistenkt gjerningsmann har blitt arrestert og hendelsen etterforskes som «hatkrim».

Andrew Cuomo til høyre. Foto: NY Gov. / IANS News

Ugjerningen fant sted i området Monsey i Rockland County i delstaten New York, som er kjent som et sentrum for ortodokse jøder.

Ifølge lokalmedia tok gjerningsmannen seg like før klokken 22 lørdag kveld (04 søndag morgen norsk tid) inn i en rabbiners hjem, hvor feiringen av hanukka pågikk.

Gjerningsmannen, ifølge vitner en «afroamerikansk» mann, skal ha tatt en machete ut av en veske og begynt å hugge ned personer i lokalet. Fem personer ble skadet og ført til sykehus.

Hvor alvorlige skader disse har fått er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået Reuters beskrives to av dem som alvorlig skadet. En av de fornærmede skal ha blitt hugget seks ganger av gjerningsmannen.

Ifølge CBS jaget gjerningsmannen flere personer som flyktet ut av huset. Etter angrepet flyktet han selv i en bil. Like etter midnatt lokal tid annonserte politiet at en mistenkt person hadde blitt arrestert.

New Yorks guvernør Andre Cuomo sier i en offisiell uttalelse at han er forferdet over ugjerningen, som han kaller «en avskyelig og feig handling» og «innenlandsk terrorisme». Han har gitt delstatspolitiets enhet mot «hatkrim» i oppdrag å bistå det lokale politiet i etterforskningen av hendelsen.

Hanukka-feiringen fant sted i en rabbiners private hjem i nærheten av en synagoge i Monsey. Fra tidligere pågår det en konflikt mellom den store gruppen ortodokse jøder og andre grupper i området, hvilket har ført til flere bemerkelsesverdige voldshandlinger.

En årsak til konflikten er at jødene har blitt anklaget for å utnytte boligmarkedet og utnytte velferdssystemet, og det lokale republikanske partiet lanserte nylig en kampanjefilm hvor de ortodokse jødene og det demokratiske partiet anklages for å forsøke å «ta over» Rockland County.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon
3 år siden

Førsteoppslag på NRK Dagsrevyen 29.12, selvsagt. Jødevennene fornekter seg ikke, og alltid er det den stygge «antisemittismen» som dukker opp, igjen og igjen. Og får noen til å skyte, andre til å hugge med machete. Men ALDRI faller det jødene og deres lojale goyim å tenke på hva denne «antisemittismen» skyldes, og at det har noe å gjøre med jødenes adferd i de landene de oppholder seg. Nei, det er alltid HAT, og spesifikt JØDEHAT. Oy vey!

Steinar
Steinar
3 år siden

Hadde denne afrikaneren gått til angrep på en hvit kristen forsamling, så tror jeg neppe de hadde kalt det «hatkriminalitet», men bare et angrep.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Ikke bra