Hjem Nyheter Norden Feminister imiterte hester i protest mot statuer

Feminister imiterte hester i protest mot statuer

5

ABSURDISTAN En gruppe feminister galopperte nylig forbi noen av Stockholms mest berømte statuer i en demonstrasjon mot «patriarkatet», som ifølge feminister er representert med statuer av menn på hester.

https://www.youtube.com/watch?v=7-8VD4ArJQg

I protest mot det såkalte patriarkatet samlet koreograf Anna Källblad og kunstneren Helena Byström en gruppe på 25 unge jenter i Stockholm, som på lørdag galopperte som hester forbi noen av hovedstadens statuer. Ideen skulle være å «stimulere til debatt i det offentlige rom».

– Når du ser på byen og skulpturparken vi har, så er det noen menn på hester og andre menn. De fleste kvinnestatuene er nakne og ganske små, sier Anna Källblad.

Galoppen startet og endte på Dansens hus på Norra Bantorget. På veien galopperte jentene forbi Slottet, Gustav Adolfs torg, Royal Garden og Humlegården. I et klipp lagt ut på YouTube kan man også se hvordan jentene stopper ved utvalgte statuer, der de i et forsøk på å etterligne hesters atferd, «fnyser», sparker tilbake med beinet og kaster på håret.

– Vi trenger en motvekt til de store hordene av menn som inntar byen på forskjellige måter. Dette er et alternativ, sier Helena Byström.

Kilde:
Feminister imiterade hästar i protest mot statyer

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordboer
Nordboer
5 år siden

Disse gale kjærringene har alt for mye frihet.

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
5 år siden

Er mentalsjukehuset lagt ned, eller?

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Rett og slett pinlig å bevitne. Feminister er tydeligvis ikke særlig smarte.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Sverige er blitt et galehus. Stakkars de hjernevaskede unge kvinner som er blitt manipulert til en slik selvdestruktiv livsførsel og selvfornedrelse av disse to gamle bitre batikkheksene som intervjues i videoen. Konspirasjonsteorien om det slemme patriarkatet har gått dem til hodet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Mon tro om denne aksjonsformen passer for Elisabeth Skifjeld når hun skal protestere mot Den nordiske motstandsbevegelsen i sommer?