Hjem Nyheter Norge Feministisk initiativ etableres i Norge

Feministisk initiativ etableres i Norge

POLITIKK: Et ekstremt feministisk parti er under etablering i Bergen og Oslo foran høstens valg. Partiet bærer samme navn som sitt forbilde, Feministisk initiativ i Sverige.

Representater for Feministisk initiativ i Sverige
Representater for Feministisk initiativ i Sverige

Det ekstremt feministiske og antinordiske partiet Feministisk initiativ i Sverige har fått sine første norske avleggere. Partiet er allerede stiftet i Bergen, og skal stiftes i Oslo på torsdag. Feministene tar sikte på å stille med lister til høstens kommune- og fylkestingsvalg.

I Sverige er Feministisk initiativ beryktet for å innta ekstreme standpunkt i spørmål om feminisme, flerkultur og seksuell legning / kjønnsidentitet. Partiet vil blant annet ha fri innvandring. Det vil dessuten bøtelegge journalister som ikke føjer seg etter partiets «likestillingspolitikk», samt forby nasjonalsosialistiske organisasjoner. Med én mann og tolv kvinner i partiledelsen er partiet det minst likestilte i Sverige.

Sunniva Schultze-Florey og Damien Magrou fra FI i Bergen.
Sunniva Schultze-Florey og Damien Magrou fra FI i Bergen.
Samler inn underskrifter

Initiativtakerne bak Feministisk initiativ i Bergen må innen 31. mars ha samlet inn 300 underskrifter for å kunne stille med liste i Bergen og 500 underskrifter for å kunne stille med liste i Hordaland fylke. På henholdsvis første- og andreplass på listen står Sunniva Schultze-Florey og Damien Magrou. Sammen med Ellen Wickberg Månsson har de tatt initiativ til å danne Feministisk initiativ etter mønster av partiet med samme navn i Sverige.

– Det som forener oss, er Feministisk initiativs handlingsplan i Sverige. Det er det vi er enige om at er viktig. Resten av politikken skal vi jobbe med i månedene som kommer, sier Schultze-Florey.

Ifølge Ingrid Sampson, som står på tiendeplass på valglisten, er kamp mot vold mot kvinner en av de viktigste sakene. Å samtidig kjempe for enda mer masseinnvandring synes unektelig å være veien å gå i så måte …

Les også:

Bakverk krenker feminister og undertrykker kvinner
Svensk feministparti oppførte asylsøker i Norge som kandidat til EU-valget

Kilder:

– Dette er historisk
Starter feministisk parti
Spår vanskelig fremtid for nytt feministparti