Hjem Nyheter Norge Feriesenter blir nytt hjem for 260 “flyktninger”

Feriesenter blir nytt hjem for 260 “flyktninger”

 MASSEINNVANDRING  Skottevik feriesenter i Lillesand blir nå ferieparadis for 260 «flyktninger».

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Ikke lenge etter at Skottevik feriesenter i Lillesand hadde stengt for vinteren, måtte de igjen åpne dørene. Denne gangen som asylmottak. Det opplyses om at restauranten på feriesenteret blir ansvarlig for maten til de 260 asylsøkerne.

Ordføreren i Lillesand, Arne Thomassen, ble informert om det nye akuttmottaket på Skottevik klokken 11.00 lørdag formiddag.

— Det er noe av den situasjonen vi opplever for tiden. Vi på Sørlandet og i Lillesand er også en del av dette. Når situasjonen er som den er, så er det godt det er gode steder å innkvartere, sier Thomassen.

Arne Thomassen (H), ordfører i Lillesand
Arne Thomassen (H), ordfører i Lillesand.

Ansvaret

Link AS opplyses å ha ansvaret for driften av mottaket. Her følger en liste over mottak på sørlandet Link AS drifter:

  • Lillesand (Skottevik feriesenter)
  • Søgne (Åros Camping)
  • Kristiansand (Budget Hotell)
  • Songdalen (Oasen skole, Birkelid)
  • Tvedestrand (Englegaard på Holt)
Morten Jørgensen, styreleder i Link AS (Foto: Kjartan Bjelland)
Morten Jørgensen, styreleder i Link AS (Foto: Kjartan Bjelland)

Morten Jørgensen, styreleder i Link, uttaler at de nærmer seg punktet for hva de kan klare å håndtere.

— Det går så fort. Det skal bemannes opp for å kunne håndtere de mottakene vi har ansvaret for. Vi vokser med over 100 ansatte i måneden. Det er et dilemma når det kommer så mange til landet vårt. Som driftsoperatører har vi tatt ut det vi har av ressurser for å møte denne situasjonen, sier Links styreleder.

Om Link AS
LINK ble opprettet som aksjeselskap i desember 1998. Konflikten i Kosovo hadde skapt nye utfordringer for arbeidet med flyktninger, og UDI hadde behov for å opprette mange nye asylmottak raskt. Det store behovet for nye mottak var identisk med situasjonen som oppstod i forbindelse med krigen i Bosnia-Hercegovina 5-6 år tidligere, og forholdene som oppstod med det store antallet chilenske asylsøkere på slutten av 1980-tallet.

Initiativtakerne til etableringen av LINK hadde fulgt utfordringene knyttet til flyktninger og asylsøkere siden midt på 1980-tallet. Med bakgrunn fra humanitære organisasjoner, internasjonal virksomhet og senere som ansatte i kommuner og UDI var de tidlig involvert i arbeidet med asylsøkere og flyktninger. Erfaringene ble samlet i en forretningsidé som i dag heter LINK.

Kilde:
260 asylsøkere til Skottevik
Link AS