Hjem Nyheter Norden Fiasko i hovrätten for «Sleepy Joe», Erik Nord og jødisk makt-bevegelsen –...

Fiasko i hovrätten for «Sleepy Joe», Erik Nord og jødisk makt-bevegelsen – opposisjonelle demonstrasjoner er fortsatt lovlige

5

SVERIGE Det ble totalt fiasko for aktor Jonas «Sleepy Joe» Martinsson, jødisk makt-bevegelsen og den svenske politisjefen Erik Nord, som har forsøkt å få opposisjonelle demonstrasjoner totalt forbudt.

Demonstrasjonen i Gøteborg befries fra anklagelser om hatkriminalitet. Foto: nordfront.se

Nå har dommen i hovsrätten (svensk lagmannsrett) om Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Gøteborg i 2017 kommet. Det virker som at det har blitt nok et nederlag for aktor Jonas Martinsson, også kalt «Sleepy Joe» på grunn av sin fremtoning, og politisjef Erik Nord som har jobbet for at opposisjonelle demonstrasjoner må forbys helt.

Også den jødiske organisasjonen «Civil Rights Defenders», som sto bak anmeldelsen mot demonstrasjonen, kan antas å være skuffet for at svensk grunnlov fortsatt gjelder.

Nordfront har tidligere beskrevet tiltalen:

Det var i oktober i fjor der samtlige av de 16 hatkriminalitets-tiltalte  etter Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Gøteborg ble frifunnet av Gøteborgs tingrett. Beskjeden kom etter en flere dagers lang saksgang som altså endte med et ordentlig nederlag for aktoren Jonas «Sleepy Joe» Martinsson.

Motivert av en PM fra Påtalemyndigheten fra 2016, som skriver at hets mot folkegruppe-lovstiftelsens egentlige formål er å «begrense rasistiske organisasjoners virksomhet», valgte derimot Martinsson å drive målet videre.

– Tanken bak lovstiftelsen er jo at den skal kunne begrense slike typer organisasjoner å få drive så derfor er det bra at hovrätten får prøve saken, mente Martinsson i forbindelse med at han anket dommen.

Idag har derfor forhandlinger blitt innledet i Göta hovrätt, som skal prøve om Sveriges meningslover virkelig medgir at man deltar i en tilstandsgitt demonstrasjon med et opposisjonalt parti. Også tre av de personene som ble dømt for voldsomt opprør etter demonstrasjonen kommer til å få sine saker beprøvet av hovrätten.

De 16 personene som ble siktet for den svenske hatkriminalitetsloven «hets mot folkegruppe», med motivasjonen at de i noen grad hadde deltatt i demonstrasjonen, frifinnes altså av Göta hovrätt litt mer enn et år etter at Göteborg tingrett hadde kommet frem til samme konklusjon. De som tidligere ble dømt til månedslange fengselsstraffer, eller som i de fleste tilfellene med tilsvarende prøvetiltak, ble også dømt i hovrätten.

Å bære faner eller å ha på seg jakker med organisasjonens og partiets logo er noe som er helt vanlig forekommende i alle politiske demonstrasjonstog, konstaterer hovrätten i dommen. At en del av deltagerne bar skjold og beskyttet demonstrasjonstoget var det eneste avvikende sammenlignet med andre demonstrasjonstog, men det ga knapt noe «militært inntrykk» som aktor hevdet.

Dommere uenige – vil forby all kritikk mot jødisk makt

Hovrättspresident Anders Hagsgård og jurymedlemmet Ingegerd Granath ville domfelle Fredrik Vejdeland fordi at han hadde kritisert jødisk makt i sin tale, men det ble nedstemt.

Sin vilje med å domfelle Vejdeland motiverer man blant annet med at han pekte ut navngitte jødiske klaner som mektige og påpekte deres makt over for eksempel medieselskaper i Sverige, og dermed har stor innflytelse over folkets meninger og kan utforme meningskorridoren.

For dette ville Hagsgård og Granath dømme Vejdeland til to måneder i fengsel for.

Resten av hovrätten nøyer seg derimot med å konstatere at talen skal ses som «aggressiv etablissementskritikk», ytringer som er beskyttet i grunnloven.

Den nordiske motstandsbevegelsen: «Massiv juridisk seier»

Organisasjonen ser på dommen som en seier.

– Det var bra at de mest fornuftige kreftene innen hovrätten hadde mer å si og komme med. Nok en seier for ytringsfriheten, skriver Fredrik Vejdeland, medlem av riksledelsen i Sverige, til Nordfront.

I en mer utdypende artikkel kaller Vejdeland anklagelsene absurde og at seieren innebærer at dette forsøket på å praktisk talt forby Den nordiske motstandsbevegelsen mislyktes.

Selve tiltalen handlet formelt om blant annet anvendelsen av tyrrunen og uniform/lik bekledning med partijakker. Ifølge Vejdeland handler tiltalen derimot om andre saker:

I virkeligheten har tiltalen handlet om å forby Den nordiske motstandsbevegelsen overhodet, hvilket fremkom via aktor Jonas Martinsson i hovrätten. Vi får naturligvis fortsatt være nasjonalsosialister – noe som selvklart er hyggelig av dem – men vi får ikke holde offentlige møter eller propagere for vårt budskap. Så med andre ord ingen virksomhet og dermed praktisk talt et forbud. For mer lesing rundt dette, og bakgrunnen til forsøkene på forbud som fortsatt pågår, anbefales Pär Öbergs artikkel «Systemets forsøk til forbud».

I stedet ble det, som Nordfront konstaterte, en flopp for de folkefiendtlige kreftene:

Nå ble det ikke slik. Etter en veldig tydelig og veldefinert tingrettsdom har nå altså hovrätten fastsatt denne. Dette innebærer en viktig juridisk seier for Den nordiske motstandsbevegelsen samtidig som det er et gigantisk nederlag for de kreftene som har villet forby oss. Fra World Jewish Congress som krevde et forbud under et personlig møte med Morgan Johansson, til lakeien Morgan Johansson selv som lovet å gjøre alt i sin makt for å bistå dem, til de korrupte politisjefene Klas Friberg og Erik Nord som gjorde drittjobben, til den utslitte aktoren Martinsson og ikke minst til den jødiske organisasjonen Civil Rights Offenders som skrev selve tiltalen.

Nordfront har også kontaktet Pär Sjögren, som var med og arrangerte demonstrasjonen:

Hvordan føles det å ha blitt frifunnet fra anklagelser om hatkriminalitet?

– Det føles for så vidt bra, men i det store og hele så var det avgjort for meg personlig, da hele tiltalen handlet om å forby organisasjonen fra å demonstrere og benytte vår rett til ytringsfrihet.

Hadde du noen mistanke om at det kunde bli fellende dom?

– Ja, selvfølgelig så fantes den tanken i hodet, men når man leste tingrettsdommen, som var velskrevet, så skulle det bli vanskelig for en hovrätt å runde den dommen.

– Men som vi alle vet, vi som er engasjerte i Motstandsbevegelsen, så eksisterer det ingen likhet for loven så dette kunne like gjerne ha endt med en fellende dom med tanke på hvilke krefter som har vært innblandet fra begynnelsen.

Hva innebærer dette nederlaget for forbudsivrerne, tror du de kommer til å trekke seg tilbake når de innser at grunnloven satte stopp for dette forsøket med å begrense opposisjonens rettigheter, eller tror du man kommer til å forsøke og vri grunnloven på noen måte?

– Jeg skulle tro at de faktisk nesten regnet med å få gjennom dette, så de er nok veldig skuffet nå.

– Men deres forsøk ble nok hindret bare midlertidig, de har tidligere tilsatt en kommisjon som skal utrede hvordan de skal kunne forby oss uten en grunnlovsendring.

– Jeg ser alt dette som desperate angrep på oss som organisasjon og på hvite folkegruppers frihet og rettigheter.

Les også:
Største nasjonale demonstrasjonen i Göteborg i moderne tid!
Demonstrasjonen i Göteborg – en fiasko for systemet
Film fra demonstrasjonen i Göteborg
Göteborgpolitiet kan ikke begrunne oppløsningen av demonstrasjonen
Bildereportasje fra demonstrasjonen i Göteborg
Göteborgrettssaken: Stort nederlag for systemet – ingen dømmes for «hat»
Politiet har identifisert flere personer fra Göteborgs voldsvenstre
Antifa skriker «Allahu Akbar» i Göteborg
Antifascister dømt for torturdrap nær Göteborg
Motdemonstrant bar kniv i Göteborg
Bechir Rabani infiltrerte den voldelige pøbelen i Göteborg

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Delseire er også seire, å vinne noen slag i krigen styrker moralen, og vi ser at det finnes elementer av oppegående forsvarere av elementære rettigheter i justisvesenet. Det må utnyttes, så godt som mulig, innenfor de rammer som gjelder. Så får de STORE slagene komme senere.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
1 år siden

Gode nyheter. Globalistene må jekke seg ned eller begynne å innrømme at de er motstandere av ytringsfrihet, foreningsfrihet og demokrati.

Steinar
Steinar
1 år siden

Hill seier!

Anders (Nordland)
Anders (Nordland)
1 år siden

Hva med venstreekstremistene? De som stod for de verste opptøyene, som kastet steiner og flasker mot Motstandsbevegelsen, politi, politihester og mannen på gaten, og videre. Hvorfor snakker de aldri om forbud mot disse? Det er jo de som alltid starter bråk, som politiet også har uttrykt.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

En gledelig seier for ytringsfriheten og samlings/demonstrasjons friheten/retten!

Må død å elendighet påfalle dem som vil fjerne dem!