Hjem Nyheter Fico overlever skyteangrepet

Fico overlever skyteangrepet

POLITISK VOLD Den 71 år gamle mannen som er mistenkt for å ha skutt den slovakiske statsministeren, har nå tilstått. Statsministeren er fortsatt på intensivavdelingen, men det er varslet at han vil overleve.

Slovakias statsminister Robert Fico. Foto: Det europeiske rådet (CC BY-NC-ND 2.0).

Etter at en boomer-poet med venstreorienterte sympatier skjøt Slovakias statsminister Robert Fico med tre skudd sist onsdag, har det vært usikkert om han ville overleve. Tilstanden hans har tidligere vært rapportert å være stabil, men samtidig at det var usikkert om han ville overleve.

Nå har imidlertid visestatsminister Robert Kalinák kunngjort under en pressekonferanse at Fico har blitt operert to ganger og vil overleve. Statsministeren har fortsatt en lang vei å gå før han skrives ut fra sykehuset. Han kan heller ikke flyttes til sykehuset i hovedstaden Bratislava, men vil fortsatt være på sykehuset nær Handlova, byen der han ble skutt.

– Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, og han trenger intensivbehandling, sier Kalinák.

Videre melder SVT at skytteren, Juraj Cintula, har tilstått ugjerningen. Han skal ha uttrykt at hans motiv var politisk og at han motsetter seg Fico-regjeringens forslag om å erstatte Slovakias offentlig tjeneste.