Hjem Nyheter Fikk sparken for å ha påpekt kjønnsforskjeller – saksøker Google for diskriminering

Fikk sparken for å ha påpekt kjønnsforskjeller – saksøker Google for diskriminering

MENINGSDIKTATUR James Damore, som jobbet som systemutvikler for Google, ble sparket etter at han åpent kritisert IT-gigantens satsing på «mangfold» og nevnt biologiske forskjeller mellom kvinner og menn. Nå saksøker Damore selskapet for diskriminering.

Frihetskamps søsterside Nordfront har tidligere skrevet om James Damore, som jobbet som systemutvikler for Google og fikk sparken etter at et internt dokument han skrev begynte å spre seg på Internett. Årsaken var at han rettet hard kritikk mot Google og dets mangfoldspolitikk ved rekruttering.

Damore kritiserte blant annet at Internett-giganten sikter seg inn på å ansette flere kvinner og ikke-hvite. Ifølge Damore er det biologiske forskjeller mellom kjønnene, noe som er en av grunnene til at det er flere menn enn kvinner i IT-bransjen.

Google mente at Damores synspunkter var «støtende» og utgjorde «skadelige kjønnsstereotyper» og han fikk sparken.

«Å foreslå at en gruppe av våre ansatte har egenskaper som gjør dem mindre biologisk tilpasset til å arbeide er støtende og ikke bra», skrev Googles adm. dir. Sundar Pichai etter at dokumentet ble offentliggjort.

Googles beslutning om å sparke programvareutvikleren fikk sterk kritikk, blant annet fra psykologiprofessor Geoffrey Miller som på Twitter spurte om hvem som vil jobbe i et selskap hvor man er i fare for å bli sparket for å uttrykke vitenskapelige fakta.

Damore har nå, sammen med flere andre tidligere ansatte, stevnet IT-selskapet. Ifølge søksmålet har Google systematisk diskriminert og straffet ansatte på grunn av deres «konservative politiske synspunkter», «mannlige kjønn» og «hvite rase».

Kilder:
Fick sparken för att ha påtalat könsskillnader – stämmer Google för diskriminering
The Google engineer fired over his controversial ‘diversity memo’ is suing the company, alleging discrimination