Hjem Nasjonal kamp Aktivisme FILM: Aktivisme i Ludvika

FILM: Aktivisme i Ludvika

MOTSTANDSBEVEGELSEN Den 17. mars samlet medlemmer fra Motstandsbevegelsen seg i den svenske byen Ludvika for å spre det nasjonalsosialistiske budskapet. Nordfront TV sendte direkte fra aksjonen.

«Vi er ikke politikere – Vi er folket» Motstandsbevegelsens valgmotto for riksdagsvalget 2018.
«Vi er ikke politikere – Vi er folket!» Motstandsbevegelsens valgmotto for riksdagsvalget 2018.

Lørdag den 17. mars begav medlemmer fra svenske Rede 5 seg ut i Ludvikas gater for å spre det nasjonalsosialistiske budskapet til byens borgere. Ludvika er en av flere kommuner i Sverige der Motstandsbevegelsen stiller med kandidat i valget. Medlemmene delte seg inn i to grupper der den ene stilte seg opp utenfor det lokale Systembolaget og den andre gruppen ved en gågate. Nordfront TV var også på plass for å sende direkte fra aksjonen.

Under dagen holdt situasjonen seg rolig, både ved Systembolaget og gågaten. Politiet var på plass med en patrulje som holdt seg passiv og observerte fra avstand, noe som sannsynligvis bidro til at det holdt seg rolig. Det mest dramatiske som skjedde var da to udannete mennesker rev i stykker flyvebladene de mottok uten engang å ha lest innholdet.

Motstandsbevegelsens egen papiravis ble delt ut til interesserte.

Interessante diskusjoner ble holdt med publikum om for eksempel de maktstrukturer som finnes i verden. Det var ganske mange mennesker i gatene og et stort antall flyveblader og aviser ble delt ut. En rekke personer fra den kulturmarxistiske grupperingen «Vi er Dalarna» var også på plass, men våget som vanlig ikke å ta debatten med Motstandsbevegelsens medlemmer. De skal i stedet, via et innlegg på Facebook, ha oppfordret andre mennesker til å stå opp mot nasjonalsosialismen.

Se Nordfront TVs direktesending av aksjonen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=og3ej_b2lRE