Hjem Nyheter FILM: Alt-right-bevegelsen demonstrerte utenfor Det hvite hus

FILM: Alt-right-bevegelsen demonstrerte utenfor Det hvite hus

6

USA På lørdag tok flere amerikanske nasjonalister seg til Det hvite hus for å protestere mot presidentens angrep på Syria. Aktiviteten utviklet seg imidlertid raskt til en konfrontasjon med venstreekstreme.

Den amerikanske nasjonalisten Richard Spencer.

En mengde av Alt-Right-tilhengere tok lørdag til gatene utenfor Det hvite hus for å protestere mot president Donald Trumps angrep på Syria. Nasjonalistene hadde med seg plakater med budskap som «No more neocon wars» og «America first, Israel first, pick one» og forstørrelser Twitter-meldinger der Trump selv snakket ut mot krigen i Syria.

Den kjente Alt-right-lederen Richard Spencer sa følgende under demonstrasjonen:

– Vi kommer hit med et budskap til Donald Trump, og vi kommer hit med et budskap til verden. Donald Trump, det finnes folk i samfunnet som kjempet mot deg hele veien. De ville heller ha Hillary Clinton som president, men nå velger du å gå deres ærend.

Videre sa han:

– Du holder på å kaste deg inn i deres gale og dumme krig. Du ødelegger presidentskapet ditt, men hvorfor? Ikke la disse kreftene lokke deg til å ødelegge ditt presidentskap, ikke la dem ødelegge verden!

Nasjonalistene fikk dog ikke muligheten til å være på området lenge før venstreekstreme begynte forstyrre og overmanne anti-krigs-demonstrasjonen. Spencer klarte likevel under sine tale å påpeke at USA ikke bør gå ut i krig over hele verden under påskudd av å avsette påståtte grusomme diktatorer, og at denne fremgangsmåten fra den amerikanske siden bare har ført til kaos og borgerkrig.

Under konfrontasjon ble også megafonen grepet av Mike Enoch, vert for podcasten The Daily Shoah.

– Vi ga vår støtte til Donald Trump for en rekke årsaker, men en av de viktigste grunnene var at vi ønsket å se en slutt på den neo-konservative krigen. Vi ønsket å se en slutt på Israel-lobbyens kvelertak på amerikansk utenrikspolitikk, men nå får vi det motsatte. Han løy til oss. Han ga oss et løfte, og han sviktet oss, sa Enoch. Han fortsatte:

– Vi støtter amerikanske interesser, og vi avviser den israelske lobbyens kontroll av vår utenrikspolitikk. Bombingen av Syria beskytter på ingen måte amerikanske interesser!

Nasjonalistene bestemte seg etter en stund å avslutte aksjonen og begynte å bevege seg fra plassen. Venstreekstremistene skal da ha forsøkt å angripe Richard Spencer. Spencer ble på alvor kjent i internasjonal media tidligere i år da han ble utsatt for et feigt angrep under et TV-intervju.

Se en video av hendelsen nedenfor:

Kilde:
”Alt-right”-profiler talade mot Trump

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordmann
Nordmann
5 år siden

Antifa er en vits!

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Nordmann
5 år siden

Antifa = kreft

urban66
urban66
5 år siden

Deprimerende å se amerikansk ungdom som har «utviklet» seg til slike figurer som denne antifa gjengen, rett og slett avskum og avfall tvers igjennom.

Norrøn
Norrøn
5 år siden

Veldig viktig at de viser støtte til Trump når det trengs og ris når det trengs! Trump må vise Alt-right bevegelsen ydmykhet og ta til seg hva de kritiserer han for. De er tross alt en stor del av hans stemmer.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
5 år siden

Når jeg ser disse fjolsene så er det nesten så jeg må brekke meg. Hvis de tror at de ved å oppføre seg som ville dyr, vil klare å skremme oss fra å si vår mening, ja da har de jammen ikke skjønt mye. Lite er vel så god egnet til å styrke oss i «vår tro» enn å se disse slubbertene i full utfoldelse 🙂 Jeg undrer ellers på hvor mange av disse antifa neka som vil være igjen den dag de ikke lenger er kraftig tallmessig overlegne (i US). Har en mistanke om at flere av dem, foruten… Les mer »

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Spencer, Mike Enoch og co har helt rett! Ser ut som Trump har ført oss bak lyset. Hva pokker tjener det USA/ vesten og stikke kjepper i hjulene på Assad? Dette pluss de andre 180 grader snu operasjonene fra Trump den siste tiden er urovekkende og skuffende for å si det veldig mildt. Kan det være en del av en større plan? Vi kan jo håpe…