Hjem Nyheter FILM: Alt-right-bevegelsen demonstrerte utenfor Det hvite hus

FILM: Alt-right-bevegelsen demonstrerte utenfor Det hvite hus

USA På lørdag tok flere amerikanske nasjonalister seg til Det hvite hus for å protestere mot presidentens angrep på Syria. Aktiviteten utviklet seg imidlertid raskt til en konfrontasjon med venstreekstreme.

Den amerikanske nasjonalisten Richard Spencer.

En mengde av Alt-Right-tilhengere tok lørdag til gatene utenfor Det hvite hus for å protestere mot president Donald Trumps angrep på Syria. Nasjonalistene hadde med seg plakater med budskap som «No more neocon wars» og «America first, Israel first, pick one» og forstørrelser Twitter-meldinger der Trump selv snakket ut mot krigen i Syria.

Den kjente Alt-right-lederen Richard Spencer sa følgende under demonstrasjonen:

– Vi kommer hit med et budskap til Donald Trump, og vi kommer hit med et budskap til verden. Donald Trump, det finnes folk i samfunnet som kjempet mot deg hele veien. De ville heller ha Hillary Clinton som president, men nå velger du å gå deres ærend.

Videre sa han:

– Du holder på å kaste deg inn i deres gale og dumme krig. Du ødelegger presidentskapet ditt, men hvorfor? Ikke la disse kreftene lokke deg til å ødelegge ditt presidentskap, ikke la dem ødelegge verden!

Nasjonalistene fikk dog ikke muligheten til å være på området lenge før venstreekstreme begynte forstyrre og overmanne anti-krigs-demonstrasjonen. Spencer klarte likevel under sine tale å påpeke at USA ikke bør gå ut i krig over hele verden under påskudd av å avsette påståtte grusomme diktatorer, og at denne fremgangsmåten fra den amerikanske siden bare har ført til kaos og borgerkrig.

Under konfrontasjon ble også megafonen grepet av Mike Enoch, vert for podcasten The Daily Shoah.

– Vi ga vår støtte til Donald Trump for en rekke årsaker, men en av de viktigste grunnene var at vi ønsket å se en slutt på den neo-konservative krigen. Vi ønsket å se en slutt på Israel-lobbyens kvelertak på amerikansk utenrikspolitikk, men nå får vi det motsatte. Han løy til oss. Han ga oss et løfte, og han sviktet oss, sa Enoch. Han fortsatte:

– Vi støtter amerikanske interesser, og vi avviser den israelske lobbyens kontroll av vår utenrikspolitikk. Bombingen av Syria beskytter på ingen måte amerikanske interesser!

Nasjonalistene bestemte seg etter en stund å avslutte aksjonen og begynte å bevege seg fra plassen. Venstreekstremistene skal da ha forsøkt å angripe Richard Spencer. Spencer ble på alvor kjent i internasjonal media tidligere i år da han ble utsatt for et feigt angrep under et TV-intervju.

Se en video av hendelsen nedenfor:

Kilde:
»Alt-right»-profiler talade mot Trump