Hjem Nyheter FILM: Brutalt angrep på hvit mor og sønn i Sør-Afrika

FILM: Brutalt angrep på hvit mor og sønn i Sør-Afrika

UTENRIKS Nylig sluppet overvåkingsopptak viser den voldelig hverdagen til den hvite minoriteten i tidligere kolonier i Afrika.

Opptaket av angrepet, som gikk viralt på Facebook denne uken, viser Jeanette van Vuuren og hennes sønn Tony fra Zimbabwe (tidligere Rhodesia) som forsvarer seg mot to gjerningsmenn ved bensinstasjon i den sørafrikanske byen Polokwane.

Hennes bror, Bruce van Vuuren, sier at de to hadde krysset inn i Sør-Afrika med buss og ankom byen tidlig på morgentimene.

— De skulle til innenriksdepartementet for å søke om oppholdstillatelse fordi vår mor ble født i Sør-Afrika. De ventet ved en bensinstasjon da de plutselige ble angrepet av flere menn bevæpnet med en stor kniv som var ute etter penger.

Van Vuuren forteller at hans nevø ble hardt skadet i angrepet og fikk alvorlige kuttskader i armene.

Politiet talsmann oberst Moatshe Ngoepe sa at han hadde fått beskjed om hendelsen, men at etterforskerne ennå ikke hadde sett opptakene.

Vold mot hvite i de tidligere koloniene i Afrika er svært utbredt. Etter kollapsen av Rhodesia ble en stor del av de hvite bøndene i landet fratatt sine gårder og landområder og systematisk forfulgt av den nye regjeringen, ledet av Robert Mugabe. Den hvite befolkningen i Zimbabwe har senere falt fra en topp på 260 000 i 1975 (fire prosent av befolkningen) til under 30 000 i 2014. Landet, som tidligere ble kalt for «Afrikas brødkurv» på grunn av jordbruksområdene som regnes for å være de mest fruktbare på kontinentet, sliter nå med massive sultkatastrofer og mottar milliarder i U-hjelp fra vesten.

LES OGSÅ: Rhodesia erklærer seg selvstendig

Kilde:
Attack on Zimbabwean mother and son captured on CCTV