Hjem Nyheter FILM: De gule vestene driver Antifa på flukt – kalles «høyreekstremister» av...

FILM: De gule vestene driver Antifa på flukt – kalles «høyreekstremister» av venstrevridde

LYON Motsetninger mellom Antifa og De gule vestene i Lyon førte til at venstreekstremistene ble tvunget til å flykte. I falske svenske alternativmedier forvandles antifascistene til «høyreekstremister» som «får grisebank».

Noen ganger forekommer det motsetninger mellom De gule vestene i Frankrike, allment betraktet som en folkebevegelse, og voldsforherligende antifascistiske venstreekstremister.

Den 9. januar – altså samme dag som en gul vest-demonstrant i Paris fikk hånden avrevet av politiet – oppsto det bråk mellom gule vester og Antifa i Lyon.

De gule vestene gikk til hardt angrep mot antifascistene, som ble tvunget på flukt. Det finnes ingen pålitelige opplysninger om hva som forårsaket bråket mellom de to grupperingene.

På den venstrevridde desinformasjonsbloggen Aktuellt Fokus har skribenten Maria Johansson forvandlet Antifa til «nazister» og «høyreekstremister» og hevder at disse fikk «grisebank» av De gule vestene.

De gule vestene: Enda en gang har høyreekstreme aktivister forsøkt kuppe gul vest-protester mot president Macron i Frankrike. Denne gangen ble høyreekstremister tvunget til å flykte hals over hodet.

Maria Johansson lenker også til videofilmer på Youtube som skildrer bråket. Til og med i de lenkede filmene opplyses det at det er Antifa som slåss mot De gule vestene. Det er samme lenker som er inkludert nedenfor.

Aktuellt Fokus ble grunnlagt av den tidligere svenske nasjonalisten Kim «Bajs-Kim» Fredriksson som i 2012 ble kastet ut av Nordisk Ungdom fordi han hadde mishandlet sin kjæreste. Han byttet da «side» og har siden da uttrykt støtte til eksempelvis AFA og den nedlagte organisasjonen Revolutionära fronten.

https://youtu.be/-UiiOxQl29Y