Hjem Nyheter FILM: Gatekamper mellom venstreekstremister og amerikanske patrioter

FILM: Gatekamper mellom venstreekstremister og amerikanske patrioter

UTENRIKS I en film som nylig ble lastet opp på YouTube kan man se resultatet av den økende polariseringen i den flerkulturelle smeltedigelen USA.

På lørdag arrangerte den republikanske senatkandidaten Joey Gibson en demonstrasjon med sin konservative organisasjon kalt Patriot Prayer. Et demonstrasjonstog gikk fra Schrunk Plaza, men kort tid etter demonstrasjonstoget hadde forlatt samlingsplassen, ble deltagerne konfrontert av en gruppe venstreekstremister.

Det brøt da ut voldsomme gatekamper mellom de to gruppene. Blant de konservative demonstrantene var tilhengere av Proud Boys, en gruppe i den såkalte all-light-bevegelsen, mens Antifa deltok på venstresiden.

Politiet skal først ha klart å skille de to gruppene, som senere møttes i annen gate i nærheten. Senere på dagen valgte politiet å klassifisere hele arrangementet som et opprør og trakk tilbake organisasjonens tillatelse til å demonstrere. Demonstrasjonen ble imidlertid avsluttet på Schrunk Plaza der man samlet seg.

Deltakeren Kathrine Townsend kaller det hele en felle og sier at politiet først avvæpnet dem på samlingsplassen for deretter å lede dem i retning rett mot venstreekstremistene. I filmmateriale fra dagen kan man blant annet se hvordan venstreekstremistene bruker pepperspray og batonger mot de konservative demonstrantene.