Hjem Nyheter Norden FILM: Hvordan reagerer folk på rasisme mot hvite?

FILM: Hvordan reagerer folk på rasisme mot hvite?

3

 FILM  En antirasistisk film nylig publisert på Youtube retter søkelyset mot rasisme mot hvite.

I filmen Reverse Racism (Social Experiment) gjennomføres et sosialt eksperiment med mål å påpeke at rasisme også kan skje mot hvite. Eksperimentet finner sted på en gågate i Stockholm, hvor to menn, en afrikansk og en russisk, utspiller to ulike scenarioer.

I filmens første sekvens er det afrikaneren som spiller offeret for rasistisk trakassering, hvorpå forbipasserende umiddelbart kommer han til unnsetning og anklager russeren for rasisme.

I andre sekvens er rollene reversert, og det er russeren som er offer for afrikanerens rasistiske utspill. Ingen kommer han til unnsetning, visse ler, mens andre bare går forbi. En tilfeldig ung afrikaner, total uvitende om foranledningen til konflikten, beskylder umiddelbart russeren for rasisme og ber han dra til helvete. Han hevder også at rasisme ikke kan utføres av svarte, men kun av hvite.

Se filmen nedenfor:

Tips! Se også filmen A Conversation about race:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Marius
Marius
3 år siden

MEGET sjelden jeg opplever at antirasister kommer med noe vettig, men her er endelig en viktig sak å kjempe mot. Rasisme mot hvite mennesker er verst pdd.

Leve kampen!
Hill seier!

tony
tony
3 år siden

Hvorfor har ikke hvite et rasisme kort.
ser ut som noen har bedre rettigheter en andre.

Richard
3 år siden

Hele systemet har lagt opp til dette der folk bestandig trues og kuves fra sine formeninger. Det hadde ikke vært slik hvis vi i felleskap sto opp og sa ifra om at det er nok, dette gidder vi ikke lenger!