Hjem Nyheter FILM: Israels militærmakt hang død palestiners kropp fra bulldoser

FILM: Israels militærmakt hang død palestiners kropp fra bulldoser

3

TERRORSTATEN ISRAEL Israels forsvarsminister Naftali Bennett hyller den israelske hærens håndtering av palestiner med bulldoser. ADVARSEL MOT STERKE BILDER!

På søndag skjøt og drepte israelske soldater den 27 år gamle palestineren Mohammed Al-Naem i nærheten av Israels gjerde mot Gazastripen. Etter at Al-Naem ble drept ble kroppen hans skjendet med en bulldoser.

Hendelsen ble filmet av en fotograf fra nyhetsorganet Al-Hadath og har skapt raseri i noen land utenlands.

Al-Naem var medlem av den Gazabaserte Al-Quidbrigaden, en bevæpnet gruppe i den palestinske motstandsbevegelsen Islamske jihad.

Den israelske bulldoseren ble brukt for å hindre Al-Naems kamerater i å redde kroppen fra å beslaglegges av den israelske okkupasjonsmakten.

Palestinerne ble nødt til å flykte mens bulldoseren gikk til angrep, understøttet av en stridsvogn.

Flere palestinere ble skadet under det israelske angrepet. I filmen nedenfor kan man se en av mennene hoppe av sted på ett ben etter å ha blitt skutt av en israelsk soldat.

Israels forsvarsminister Naftali Bennett hyllet militærets handling og kommenterte at de forsøkte å hente «en terrorists» kropp.

I et forsøk på poetisk jubel overfor «sansenes skjønnhet» som også uttrykker irritasjon over «den hyklende kritikken mot militærets umenneskelighet», avslutter Bennet sin tweet med å skrive at «det er slik det skal gjøres, og det er slik det kommer til å gjøres», refererende til hvordan palestinere skal behandles og kommer til å behandles også i fremtiden.

Hamas’ talsmann Fawzi Barhoum kommenterte hendelsen med at Israel ville vise frem sin makt.

– Israel mente å drepe en ubevæpnet ung mann foran hele verdens kameraer. Krenkelsen av hans kropp rett foran øynene på hele verden er en avskyelig forbrytelse som kan legges til de andre forbryterne mot vårt folk, sa Barhoumi.

Det juridiske senteret for araberminoriteters rettigheter i Israel, Adalah, har krevd at en etterforskning innledes. De anser at Israels handling som «fremvises på filmen betraktes som en krigsforbrytelse og en flagrant forbrytelse mot internasjonal strafferett, og mot internasjonale menneskerettigheter og humanitær lov».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Israelerne ikke noe bedre den monstrene i den islamske staten. Israelere er faktisk verre ettersom de har begått sånne her å verre forbrytelser mot palestinere siden jødene okkuperte og stjal landet fra dem.

At resten av verden ikke fordømmer dette viser hvem som trekker i trådene!

Hvil i fred.

Marius Simonsen
Marius Simonsen
3 år siden

Eneste løsningen for Israel er [kommentaren er moderert /Redaksjonen]. Da ville vi i alle fall fått noe vi kunne brukt. Et gigantisk grustak med selvservering for alle som trenger.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Og disse jødene har chutzpa nok til å kritisere oss for å være rasister og undertrykkere.