Hjem Nasjonal kamp FILM: Motstandsbevegelsen aksjonerte ved skole i Nord-Sverige

FILM: Motstandsbevegelsen aksjonerte ved skole i Nord-Sverige

MOTSTANDSBEVEGELSEN Medlemmer fra organisasjonen gjennomført nylig en aksjon mot en ungdomsskole i den svenske byen Umeå etter rapporter om politisk undertrykkelse og løgner fra skoleledelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=os_IdoTh884

Medlemmer fra svenske Rede 6 gjennomførte onsdag den 30. mai en aksjon ved Tegs sentralskole i Umeå. Bakgrunnen for aksjonen var blant annet at skolens rektor Charlotte Skarin og Helena Björnwall Åström ikke bare holder på med en omfattende løgnkampanje mot Motstandsbevegelsen, de har også kunngjort at de har til hensikt å fortsette å politianmelde organisasjonens flyveblader, til tross for at disse er helt lovlig ifølge svensk lov. De forsøker dermed å diskreditere budskapet til et lovlig parti som stiller opp høstens valg.

Dråpen var imidlertid da det kom flere rapporter fra elever om hvordan både lærere og rektor trakasserer og forfølger personer på skolen som har nasjonalistiske eller innvandrerkritiske synspunkter.

Under aksjonen – som ble sendt direkte på Youtube – holdt Simon Holmqvist, gruppesjef i Rede 6 og nyhetsredaktør for Nordfront, en tale til skolens elever som blant annet handler om hvordan elevene ikke skal la seg skremme til stillhet av lærernes løgner.

Aksjonen foregikk rolig og uten større problemer og har i ettertid blitt hyllet av flere elever ved skolen. Du kan lese en detaljert rapport om aksjonen på vår svenske søsterside Nordfront.se.