Hjem Nasjonal kamp FILM: Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

FILM: Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

MOTSTANDSBEVEGELSEN Fredag den 14. april samlet samlet svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for å hedre folkehelten Gösta Hallberg-Cuula.

Den 14. april er dødsdagen til Gösta Hallberg-Cuula som stupte i Finland under den finske vinterkrigen. Cuula var en overbevist nasjonalsosialist og på 30-tallet propagandasjef for det svenske Nasjonalsosialistiske arbeiderpartiet (NSAP). Når andre verdenskrig brøt ut og Sovjet truet Norden, dro han østover for å sikre de nordiske landenes fremtid.

Hallberg-Cuulas dødsdag har i mange år blitt markert av Den nordiske motstandsbevegelsen, og dette året var intet unntak. På fredag den 14. april samlet aktivister og medlemmer fra svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for den årlige hedringen. Fra inngangen til kirkegården gikk man samlet til Gösta Hallberg-Cuulas grav hvor redesjef Anders Rydberg holdt tale.

Les også: Hedring av Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

Aktivistene dro deretter inn til Stockholm sentrum for å hedre Cuula gjennom å bedrive folkeopplysning. Til tross for at aksjonen gikk rolig for seg uten problemer, kan man på slutten av filmen se hvordan politiet velger å kaste bort store ressurser på å forfølge aktivistene i stedet for å løse forbrytelser.

Se filmen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=L0g3ssp6lCo