Hjem Nasjonal kamp FILM: Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

FILM: Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

3

MOTSTANDSBEVEGELSEN Fredag den 14. april samlet samlet svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for å hedre folkehelten Gösta Hallberg-Cuula.

Den 14. april er dødsdagen til Gösta Hallberg-Cuula som stupte i Finland under den finske vinterkrigen. Cuula var en overbevist nasjonalsosialist og på 30-tallet propagandasjef for det svenske Nasjonalsosialistiske arbeiderpartiet (NSAP). Når andre verdenskrig brøt ut og Sovjet truet Norden, dro han østover for å sikre de nordiske landenes fremtid.

Hallberg-Cuulas dødsdag har i mange år blitt markert av Den nordiske motstandsbevegelsen, og dette året var intet unntak. På fredag den 14. april samlet aktivister og medlemmer fra svenske Rede 1 seg ved Norra begravningsplatsen i Stockholm for den årlige hedringen. Fra inngangen til kirkegården gikk man samlet til Gösta Hallberg-Cuulas grav hvor redesjef Anders Rydberg holdt tale.

Les også: Hedring av Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm

Aktivistene dro deretter inn til Stockholm sentrum for å hedre Cuula gjennom å bedrive folkeopplysning. Til tross for at aksjonen gikk rolig for seg uten problemer, kan man på slutten av filmen se hvordan politiet velger å kaste bort store ressurser på å forfølge aktivistene i stedet for å løse forbrytelser.

Se filmen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=L0g3ssp6lCo

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

[Runer] Siden jeg begynte å forske i runene i 2014, så det avgjørende spørsmålet hele tiden vært om NS er i overensstemmelse med runesystemet. Svaret er i dag et soleklart ja. Odelsrunen er nøkkelen. Odelsrunen har hele tiden vært hodebryet, som nå er løst. Sålenge jeg tolket Odelsrunen som blodets bånd alene, så ville den hjemmegrodde patriotismen være forskjellig fra NS. Men ettersom godeembetet i likhet med druideembetet er arvelig, så endret det bildet, ettersom tolkningen av Odelsrunen peker på dommeren. Det betyr, at Tyrættens Tingutvikling i Tingfred begynner med høvdingen og slutter med dommeren. De etterfølgende runer i det… Les mer »

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
Svar til  Boge Myklebrast
5 år siden

I det nye kommentarsystemet kan en ikke rette sine kråketær, men det skal altså stå «… i runene i 2014, så HAR det avgjørende…». Forøvrig så vil hedenskapen, når den tar den fulle konsekvensen av runene i blodarven, måtte medgi både NS og Kristendom som gyldig tolkning av runene. Det betyr i praksis, at Kong Sverre sanker sauer både her og der. Det betyr også, at aktivistene skal på «bibelskole», og da mener jeg ikke søndagsskole, men derimot Ahnenerbe og arkeologiens leirtavler fra Midtøsten. I den sammenhengen står den avdøde arkeologen E. Raymond Capt som lysende fakkel. Jeg har tatt… Les mer »

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
5 år siden

Denne markering gleder mitt hjerte. Det er svært viktig å hedre falne helter – deres innsats må aldri bli glemt!

Når det gjelder slutten av filmen, der man ser et betydelig antall politifolk fotfølge aktivistene, ja … jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte – det oppleves uvirkelig.