Hjem Nyheter Norge FILM: Nasjonalsosialister aksjonerte mot kommunist-monument

FILM: Nasjonalsosialister aksjonerte mot kommunist-monument

EKSKLUSIVT Frihetskamp har fått tilgang på filmmateriale fra personene som nylig aksjonerte mot kommunist-monumentet ved Østbanehallen.

Som Frihetskamp nylig rapporterte så ble kommunist-monumentet utenfor Østbanehallen i Oslo tilsølt med rødmaling natt til torsdag den 26. oktober. Hendelsen ble også flittig omtalt i løgnpressen, som spekulerte i om det var snakk om en symbolsk aksjon ettersom det samme dag ble markert at det var 75 år siden «det norske holocaust» startet.

Filmmaterialet ble innsendt anonymt av personer som beskriver seg selv som nasjonalsosialistiske aktivister og sympatisører av Motstandsbevegelsen.

Se filmen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=KAROqMOxiyk

Om monumentet:

Monumentet bærer navnet «Knus fascismen» er laget av kunstneren Bjørn Melbye Gulliksen og er en hyllest til den kommunistiske Osvald-gruppen som ble styrt fra Sovjet og gjennomførte terroraksjoner i Norge under andre verdenskrig.

Osvald-gruppen, etter gruppens leder, Asbjørn «Osvald» Sunde, ble styrt fra Sovjet og sikkerhetstjenesten NKVD. Det var den dominerende terrorgruppen i årene 1941-44 og gjennomførte over hundre sabotasjeaksjoner. Gruppens opprinnelige navn var «Organisasjonen mot fascismen og til forsvar for Sovjetunionen».

I 1954 ble «Osvald» dømt til åtte års fengsel for landsforræderi og spionasje da han også etter krigen hadde fortsatt å arbeide og spionere for Sovjetunionen.

Monumentet ble støttet av Oslo kommune og finansiert av LO.