Hjem Nasjonal kamp FILM: Slik trakasserer svensk politi politiske dissidenter

FILM: Slik trakasserer svensk politi politiske dissidenter

SYSTEMTRAKASSERIER Se den spektakulære filmen der aktivist Fredrik Kosonen dras ut bilen når han er på vei hjem fra jobb.

Fredag ble et filmklipp publisert på Facebook, der man kan se hvordan Fredrik Kosonen, områdesjef i svenske Rede 1, dras ut av en bil han har blitt plassert i av svensk politi. Politiet hadde like før beslaglagt hans arbeidsverktøy.

Frihetskamps søsterside, Nordfront, har vært i kontakt med Kosonen. Her er intervjuet oversatt til norsk:

Hei Fredrik, fortell hva som skjedde på fredag!

Det var like før klokken 15.00 på ettermiddagen at jeg og mine kolleger, hvorav noen også er organisasjonskamerater, var på vei hjem fra jobben. Langs veien hadde politiet en rutinekontroll og så fort de så vår bil, snudde de og fulgte etter oss.

Hvordan merket dere det?

Jo, det første de sa når de stoppet oss, var at de ønsket å gjennomsøke bilen og visitere oss. Etter de beslagla arbeidsverktøy, så kom ytterligere en politibil til stedet. En politimann fra den nye patruljen meddelte at han ville avhøre meg, hvorpå jeg ble plassert i en sivil politibil.

Hva skjedde i bilen?

Først og fremst ville de at jeg skulle legitimere meg. Ettersom jeg allerede hadde gjort det, så anså jeg at det var overflødig og så ingen grunn til å gjøre det igjen. Jeg svarte ikke på noen spørsmål, og satt stille og rolig i baksetet.

Tror du det var det som irriterte politiet?

Ja, de sa at «sier du ingenting og nekter å legitimere deg, så arresterer vi deg». Dette til tross for at de fra start visste hvem jeg var, pluss at jeg hadde vist legitimasjon allerede. 

Når jeg innså hvor det hele var på vei, tok jeg opp min telefon for å ringe kjæreste min. Da reiv en politimann telefonen ut av hendene mine, og sa at «nå blir det håndjern». Det oppstod litt bråk, og de dro en plastpose over mitt hode.

Hva tenkte du når de gjorde det?

At «nå kommer de til å drepe meg» og når jeg forsøkte å puste, så fikk jeg ingen luft, til tross for at posen hadde små hull, da den ble sugd mot ansiktet. Etter å ha pustet ut et par ganger, fikk jeg dog til å puste.

Hvorfor tror du de tok en pose over hodet ditt?

For å skremme, eller fornedre.

Fortell hva som skjedde videre.

Ja, de tok meg til en politistasjon, hvor de til slutt tok av plastposen. Der ble jeg strippet for alle klær og måtte ta på meg fengselsvesenets klær. Jeg fikk så vente i seks timer på en glattcelle hvorpå de forsøkte å avhøre meg igjen. Jeg ble deretter fortalt at jeg var mistenkt for å ha hatt på meg en kniv og gjort motstand mot politiet.

Se filmen nedenfor: