Hjem Nyheter Norden Filmer viser politivolden i Sverige

Filmer viser politivolden i Sverige

2

MAKTMISBRUK De seneste årene har politiet i Sverige blitt sterkt kritisert for sin utøvelse av unødvendig vold under tjeneste, og det ser heller ikke ut til å ha blitt gjort så mye med problemene.

Svensk politi har, fra ulike hold, lenge blitt kritisert for sin utøvelse av unødvendig vold mot mennesker de av en eller annen årsak ønsker å sette i varetekt. Nedenfor vises noen eksempler på det svenske politiets aggressive og uprofesjonelle agerende.

Det er verdt å nevne at det ikke kan utelukkes at en viss del av politiets maktbruk kan være berettiget, men filmene her inneholder eksempler på maktbruk som neppe kan anses som lovlig.

En politibetjent i Helsingborg ble dømt da han inne på politistasjonen mishandlet en beruset tenåring. Anledningen for at politibetjenten i dette tilfellet ble dømt var at mishandlingen, der han sparker tenåringen som ligger nede, ble tatt opp på film. Dette ser ut til å være et minimumskrav for å få politifolk dømt, ettersom de ofte dekker for hverandre.

I en annen film hagler batongslag over en liggende mann i Rinkeby. Hendelsen havnet på film, noe politiet ikke hadde regnet med.

I neste film kan man se noen fotballfans gå rolig nedover gaten med hendene i været da en politimann plutselig slår en av dem med en batong bakfra. Etter at fotballfansen har mottatt flere slag fra politiets batonger kommanderes de aggressivt til å legge seg ned på bakken, hvorpå en politimann truer med å knekke fingeren på en av dem.

I neste videoklipp kan man se svensk opprørspoliti angripe en mann som holder hendene over hodet.

Omtrent to og et halvt minutt inn i neste film kan man se politiet dytte til en person som går rolig og snakker i mobiltelefonen, slik at han faller i bakken, tilsynelatende ikke for å arrestere personen.

Neste film viser en rekke eksempler på overvold fra politiet.

Selv journalister står i fare for å bli angrepet av svensk politi, som åpenbart misliker at deres inngripelser filmes. I filmen nedenfor kan man se et intervju med en journalist som ble angrepet av politiet.

Les også:
Borgerlige opinionsdannere setter fokus på politivolden i Kungälv
Göteborgpolitiet kan ikke begrunne oppløsningen av demonstrasjonen
Svensk kvinne ble slått bevisstløs av politi
– Politimannen skulle «hjelpe meg» – endte med voldtekt

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
8 måneder siden

Kriminelle i politiuniform.

trackback
8 måneder siden

[…] også: Filmer viser politivolden i Sverige Aktivister trakassert, pågrepet og tvangsdeportert fra Sverige Politiet legger ned […]