Hjem Artikler Filmomtale: Into the Wild

Filmomtale: Into the Wild

FILMOMTALE Adrian Jacobsen anmelder filmen Into The Wild som er basert på livet til den amerikanske vandreren Christopher McCandless.

Som de fleste lesere av Frihetskamp allerede er klar over så er filmene som produseres i Hollywood som oftest hjernedød underholding og ukultur med kulturmarxistiske undertoner. Men det finnes heldigvis unntak. Om du ønsker å koble ut fra hverdagstresset med en god film med en gripende historie og flotte naturscener, så kan filmen Into The Wild fra 2007 anbefales på sterkeste.

Into the Wild er basert på boken ved samme navn og er en sann historie om Christopher McCandless; en ung mann som vandret inn i villmarken i Alaska med lite mat og utstyr for å bo en periode i ensomhet. Filmen er regissert av skuespilleren og filmskaperen Sean Penn.

Filmen begynner med den nyutdannede McCandless som bestemmer seg for å rive seg løs fra det moderne materialistiske samfunnet til fordel for et enklere liv fylt med eventyr og spenning. Han kvitter seg med alle sine eiendeler, kutter alle familiære bånd og legger ut på en toårige reise. Da bilen hans blir tatt av en flom ved Lake Mead i Arizona forsetter han til fots og begynner å haike. På sin reise gjennom USA havner McCandless i flere dramatiske situasjoner og treffer mange interessante mennesker som han knytter sterke bånd til. Hans drøm er å leve av naturen dypt inne i Alaskas villmark, et mål han til slutt også oppnår, men som får svært tragiske konsekvenser.

Into the Wild er en fascinerende historie om en dumdristig ung mann som valgte å leve livet på egne premisser, og som tar seerne med på en fantastisk reise gjennom Nord-Amerikas majestetiske naturlandskap. Et annet hyggelig aspekt med filmen er at den inneholder svært lite flerkultur, få ikke-hvite skuespillere og overraskende lite Hollywood-dekadanse. Filmen har forøvrig også et stemningsfylt soundtrack skrevet av Eddie Vedder, frontfigur for rockebandet Pearl Jam, som gjør det hele til en utrolig god filmopplevelse.

Se traileren til filmen nedenfor: