Hjem Artikler Filmomtale: Into the Wild

Filmomtale: Into the Wild

5
DEL

FILMOMTALE Adrian Jacobsen anmelder filmen Into The Wild som er basert på livet til den amerikanske vandreren Christopher McCandless.

Som de fleste lesere av Frihetskamp allerede er klar over så er filmene som produseres i Hollywood som oftest hjernedød underholding og ukultur med kulturmarxistiske undertoner. Men det finnes heldigvis unntak. Om du ønsker å koble ut fra hverdagstresset med en god film med en gripende historie og flotte naturscener, så kan filmen Into The Wild fra 2007 anbefales på sterkeste.

Into the Wild er basert på boken ved samme navn og er en sann historie om Christopher McCandless; en ung mann som vandret inn i villmarken i Alaska med lite mat og utstyr for å bo en periode i ensomhet. Filmen er regissert av skuespilleren og filmskaperen Sean Penn.

Filmen begynner med den nyutdannede McCandless som bestemmer seg for å rive seg løs fra det moderne materialistiske samfunnet til fordel for et enklere liv fylt med eventyr og spenning. Han kvitter seg med alle sine eiendeler, kutter alle familiære bånd og legger ut på en toårige reise. Da bilen hans blir tatt av en flom ved Lake Mead i Arizona forsetter han til fots og begynner å haike. På sin reise gjennom USA havner McCandless i flere dramatiske situasjoner og treffer mange interessante mennesker som han knytter sterke bånd til. Hans drøm er å leve av naturen dypt inne i Alaskas villmark, et mål han til slutt også oppnår, men som får svært tragiske konsekvenser.

Into the Wild er en fascinerende historie om en dumdristig ung mann som valgte å leve livet på egne premisser, og som tar seerne med på en fantastisk reise gjennom Nord-Amerikas majestetiske naturlandskap. Et annet hyggelig aspekt med filmen er at den inneholder svært lite flerkultur, få ikke-hvite skuespillere og overraskende lite Hollywood-dekadanse. Filmen har forøvrig også et stemningsfylt soundtrack skrevet av Eddie Vedder, frontfigur for rockebandet Pearl Jam, som gjør det hele til en utrolig god filmopplevelse.

Se traileren til filmen nedenfor:

5
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AngrvadilJensKim LarsenAnonymsurfer Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Anonymsurfer
Anonymsurfer

Man kan tolke filmen som en slags advarsel, særlig for oss hvite som er så idiotisk individualistiske av natur, fra å melde oss helt ut av folkefelleskapet og bli til sære selvskadende eremitter. De mytologiske paralellene om menn som går ut i naturen for å finne «svaret» går igjen i omtrent alle religioner og mytologier. Evolusjonsbiologisk kunne slike menn score høyt om de fikk en «åpenbaring» som menneskene de møtte når/hvis de kom tilbake til leirbålet/sivilisasjonen fant troverdig.

Jens
Jens

Nå må du roe ned og stagge behovet for å fremstå intellektuell. Som artikkelforfatter skriver, dette er en sann historie, det er altså ikke rom for «å tolke» denne filmen som noe annet. Det er en filmatisering av det som skjedde.

Anonymsurfer
Anonymsurfer

Du er glup Jens. Takk for infoen.

Kim Larsen
Kim Larsen

Flott film. Men synd det som skjedde.

Angrvadil
Angrvadil

Takk for tipset. Bra film