Hjem Nyheter Finland: Blir ikke med i NATO uten Sverige

Finland: Blir ikke med i NATO uten Sverige

1

FINLAND Den finske utenriksministeren holdt pressekonferanse etter Erdogans kunngjøring om at Sverige ikke blir tatt opp i NATO. Finland vil fortsette å gå videre med Sverige i søknaden.

Recep Tayyip Erdogan under forhandlinger med Sverige og Finland i Madrid. Foto: Nato/flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Under en pressekonferanse har Finlands utenriksminister Pekka Haavisto bekreftet at landets stilling gjeldende inntreden i NATO ikke har endret seg, til tross for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans nylige kommentarer om at Sverige ikke vil bli tatt opp i NATO.

Haavisto understreket viktigheten av å gå videre sammen med Sverige, Finlands nærmeste allierte, i NATO-medlemsprosessen. Til tross for motstridende uttalelser forrige uke, har president Sauli Niinisto forsterket Finlands forpliktelse til å slutte seg til NATO sammen med Sverige.

Haavistos tidligere kommentarer skapte en del forvirring, noe som førte til at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tok kontakt med ham for å avklare landets stilling.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
2 måneder siden

La oss inderlig håpe at dette blir konsekvensene for både Sverige og Finland, og da tatt i betraktning at Erdoğan ikke gir etter for sine egne indre fiender, noe som slett ikke er til det beste for et nasjonalistisk Tyrkia.