Hjem Nyheter Norden Finland: Høyesterett forbyr Den nordiske motstandsbevegelsen

Finland: Høyesterett forbyr Den nordiske motstandsbevegelsen

13

FINLAND I en avgjørelse tirsdag kunngjorde høyesterett at Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland.

Det var for ganske nøyaktig to år siden som Åbo lagmannsrett bekreftet den skandaløse forbudsdommen fra året før fra Birkaland tingrett om å forby Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland. Lagmannsrettsdommen ble anket til høyesterett, som aksepterte saken, men ga samtidig Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren virksomhetsforbud frem til domstolens avgjørelse.

Tirsdag morgen kom beskjeden: Høyesterett forbyr Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet i Finland. Tross den svake argumentasjonen fra det finske politistyret, som reiste forbudsaken, har forbudet altså gått gjennom tre instanser.

Ifølge høyesterett bryter Motstandsbevegelsens virksomhet mot «god skikk».

Svenska Yle skriver at høyesterett i sin beslutning mener at Den nordiske motstandsbevegelsen «ikke har beskyttelse av ytrings- eller foreningsfriheten, ettersom foreningens virksomhet i sin natur innebærer misbruk av disse rettighetene».

Ifølge politioverinspektør Heikki Lausmaa ved politistyret studerer de nå høyesteretts avgjørelse nøye for å finne ut av nøyaktig hvilke konsekvenser den får.

– Vi mener at domstolens standpunkt er en klar melding om at organisasjoner som er voldelige og bruker tale som er rasistisk eller på annen måte krenker menneskeverdet ikke skal ha plass i det finske samfunnet, sier han til Svenska Yle.

Lausmaa mener at Motstandsbevegelsen nå ikke får gjøre noe overhode i Finland, slik som å arrangere demonstrasjoner. Organisasjonens faner eller symboler får heller ikke brukes offentlig.

Den nordiske motstandsbevegelsen har dog ikke hatt noen virksomhet siden det midlertidige virksomhetsforbudet trådte i kraft.

Hvis saken skal ankes må man vende seg til Europadomstolen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
13 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
2 år siden

Diktaturet Finland. Men hva tror de? At dette skal stoppe oss?

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Kampen går videre uansett.

Richard
2 år siden

Nå har jeg ikke lest selve dommen ennå men forstår det slik som at det er politiet som har lagt inn en anmeldelse og brakt saken videre grunnet politisk press. Dette er også gjort på veldig tynt grunnlag der lovverket angående god skikk er benyttet for første gang siden 70 tallet. Folk flest i Finland har lenge vært svært positive til fremgangsmåten og det bærekraftige budskapet til motstandsbevegelsen så det er nok riktig å anta at det er derfor systemet velger å bruke alle metoder å forhindre kampen. Kan tillegge at NSDAP gjennomgikk noe av det samme i sin tid… Les mer »

Steinar
Steinar
2 år siden

Det er rart hvordan de hele tiden peker på oss og sier at om vi vinner frem så vil andre politiske retninger forbys. Men, jøss, det er jo de selv som forbyr politisk opposisjon!

Det er rart med det hvordan de støtt og stadig projiserer sine egne tanker og handlinger over på oss nasjonalsosialister.

Gjermund
2 år siden

Men å forby islam våger man ikke!

Richard
Svar til  Gjermund
2 år siden

Islam er mer av et symtom som følger med massinvandringen. Får man reversert massinvandring så får man reversert islam.

Systemet vil ha konfliktene der enhver kritikk blir kriminalisert og slått ned på. Motstandsbevegelsen ønsker å bekjempe disse etniske konfliktene der repartiering alltid vil være noe av det viktigste og mest effektive.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Jeg for min del er «ytringsfrihetsfundamentalist»; alle ytringer bør i utgangspunktet være tillatt, uten sensur. Selvsagt også de jeg personlig ikke liker eller til og med forakter og kanskje «hater». «Meningspolitiet», i ulike forkledninger, forsøker alltid å begrense denne friheten, og verst av alt er vår tids såkalte lovgivning om «hate speech», som vil kvele all sann ytringsfrihet.

Håkon
Håkon
2 år siden

It is dangerous to be right, when the government is wrong.

Oliver
Oliver
2 år siden

Skrev det opprinnelig på Resett, men vet ikke om de sensurerer: Helt horribelt. Finland går frem som et diktatur der politisk opposisjon skal forbys, og de anvender eget løgnaktig narrativ som unnskyldning for å gjennomføre et forbud. Dette er en skremmende utvikling. De fremstiller politiske meningsmotstandere som kriminelle: «…samt at retten konstaterer at vold er en del av DNMs virksomhet» – Men, skal man ikke kunne forsvare seg mot venstreekstremister som angriper? Skal man bare ta imot og således lære venstreekstremistene at man er et lett bytte, slik at de husker dette til neste gang også? De fremstiller politiske meningsmotstandere… Les mer »

Oliver
Oliver
2 år siden

Gjengir like godt de andre kommentarene jeg skrev under artikkel om forbudet på Resett, ettersom de enda ikke er godkjent der, og jeg ikke vet om de sensurerer: Heljar Grimstad skriver: Litt artig å lese kommentarene i andre diskusjoner der sosialisme og kommunisme blir spyttet ut som skjellsord også samtidig lese mange forsvarsmeldinger for DNM. Min kommentar: Internasjonalisme og nasjonalisme – alle vet at det er to ulike retninger som står i opposisjon til hverandre? Bare fordi det innebærer det samme ord, er det ikke slik at innholdet er det samme. Marxistisk sosialisme er ikke det samme som nasjonalsosialisme, de… Les mer »

Oliver
Oliver
2 år siden

Jan Kvamme skriver: Har disse lavpannede tullingene oppfordret til vold og hat mot personer og folkegrupper, så har de lagt opp til det selv. Om det blir bedre av at staten forbyr dem, er jeg heller tvilsom til. Staten kan ikke forby noen mening, og sjansen er bare at de nå jobber mer i det skjulte. Min kommentar: Dette med at DNM oppfordrer til vold, er voldsfanatikere, osv, er nok mer et narrativ som globalistene har skapt, for derigjen bruke det som unnskyldning for et forbud. Å forsvare seg mot folk som angriper er ikke å være voldsfanatiker, men en… Les mer »

Oliver
Oliver
2 år siden

Reidar Kyrkjebø skriver:
Desverre greidde ikkje sosialistane i Tyskland å stoppe nazistane. Høgresida i riksdagen og især den erkekonservative gamle krigshelten, president Hindenburg, bana vegem for Hitler og partiet hans. Til heftig protest frå kommunistpartet og SPD (sosialdemokratane)

Min kommentar:
Har aldri forstått hvorfor man hyller kommunistene som kjempet mot nasjonalistene, og hvorfor man lytter til deres propaganda og krigsoverskrifter i deres aviser. En rask titt på hvordan samfunnet har blitt under deres styre, så burde man jo forstå at det kanskje ikke var de gode som vant.

trackback
2 måneder siden

[…] nordiske motstandsbevegelsen ble oppløst av Finlands høyesterett i 2018 etter at et smutthull i foreningsfriheten ble anvendt på en slu måte av den finske politietaten. […]