Hjem Nyheter Norden Finsk bokhandel stopper salg av «Min kamp»

Finsk bokhandel stopper salg av «Min kamp»

2

SENSUR Finlands største bokhandel trekker tilbake en utgave av boken «Min kamp». Det har vist seg at boken ikke inneholder kritiske kommentarer.

Den finske versjonen av «Min kamp», «Taisteluni».
Foto: Kielletyt kirjat.

Bedriftsgruppen S-gruppen og Finlands største bokhandel, Suomalainen Kirjakauppa (Den finske bokhandelen) stopper salg av en utgave av boken «Min kamp», eller «Mein Kampf» som den heter på originalspråket.

Grunnen er at den finske utgaven av den velkjente boken, skrevet av den nasjonalsosialistiske lederen Adolf Hitler, ikke inneholder «kritiske kommentarer».

Den aktuelle utgaven utgis av det nasjonal bokforlaget Kielletyt kirjat (Forbudte bøker). Svenska Yle hevder at bokforlaget har «koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen», som nå er forbudt i Finland.

Nå vil boken ikke lenger være tilgjengelig i Den finske bokhandelens butikker eller på deres nettside.

Kontrollerte ikke innholdet

– S-gruppens samarbeidspartner er, som nesten alle andre bokhandlere, Kirjavälitys – en bedrift som eies av finske forlag og bokhandlere. Bedriften distribuerer, selger og leverer bøker til bokhandlere og andre videreselgere, samt til skoler og bibliotek. Omtrent 20 millioner produkter passerer bokhandelen hvert år, så de kan ikke sjekke alt innehold, sier Päivi Hole, S-gruppens salgsdirektør til Svenska Yle.

Hole mener at salget av boken har vært en feil og legger til at det er veldig uvanlig at deres bokhandlere trekker tilbake salg av bøker.

Forlaget viker seg ikke

Kort tid etter at «skandalen» fikk oppmerksomhet i Finland kommenterte forlaget at de kommer til å fortsette å selge boken, tross medias gnål.

På torsdag ble det annonsert at boken skulle selges for halve prisen. I løpet av et døgn hadde det kommet inn 88 bestillinger, skriver forlaget på Telegram.

Den finske versjon av «Min kamp» finnes tilgjengelig på Kielletyt kirjats nettside. En svensk utgave av boken kan kjøpes på nettbutikken Greenpilled.com.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Ganske merkverdig at en bok fra 1925 fortsatt ansees som så «farlig» at den bare kan utgis med kosher-kommentarer av lydige goyim, sertifisert av deres (((masters))). Heldigvis finnes uredigerte versjoner for den som vil lete.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
8 måneder siden

Ekstremt avslørende at en bok ikke kan selges uten at subversive kommentarer er lagt til det opprinnelige innholdet.