Hjem Nyheter Norden Finsk kristendemokrat siterte bibelen – tiltales for hatefulle ytringer

Finsk kristendemokrat siterte bibelen – tiltales for hatefulle ytringer

FINLAND Päivi Räsänen, tidligere partileder for de finske kristdemokratene og innenriksminister, er nå tiltalt for hatefulle ytringer. Bakgrunnen er at hun siterte Bibelens syn på homofile.

Päivi Räsänen i 2015. Foto: Soppakanuuna via Wikimedia commons (CC BY-SA 3.0).

Ifølge Fria Tider tiltales kristendemokraten og parlamentsmedlemmet Päivi Räsänen for tre tilfeller av hatefulle ytringer.

Tiltaleene skal ha vært en respons til at hun har uttrykt seg «nedsettende» om homofile, blant annet på sosiale medier og i et program på radiokanalen Yle Puhe hvor hun beskrev synet på homofili i Bibelen.

Ifølge statsadvokaten som har tatt ut tiltalelsene regnes Räsänens uttalelser som krenkende ovenfor homoseksuelles menneskeverd, og dekkes dermed ikke av ytrings- og religionsfriheten.

Päivi Räsänen har uttalt følgende om tiltalelsen:

Jeg benekter at jeg har gjort meg skyldig i å true, skittkaste mot eller krenke noen folkegruppe. I alle disse tilfellene handler det om Bibelens lære om ekteskapet og kjønn.

Räsänen mener at saken handler om retten til å uttrykke en tro basert på Bibelen og tradisjonelle kristne lærer. Hun tillegger at hun forsvarer homofiles menneskeverd og -rettigheter.