Hjem Nyheter Norden Finsk kristendemokrat siterte bibelen – tiltales for hatefulle ytringer

Finsk kristendemokrat siterte bibelen – tiltales for hatefulle ytringer

1

FINLAND Päivi Räsänen, tidligere partileder for de finske kristdemokratene og innenriksminister, er nå tiltalt for hatefulle ytringer. Bakgrunnen er at hun siterte Bibelens syn på homofile.

Päivi Räsänen i 2015. Foto: Soppakanuuna via Wikimedia commons (CC BY-SA 3.0).

Ifølge Fria Tider tiltales kristendemokraten og parlamentsmedlemmet Päivi Räsänen for tre tilfeller av hatefulle ytringer.

Tiltaleene skal ha vært en respons til at hun har uttrykt seg «nedsettende» om homofile, blant annet på sosiale medier og i et program på radiokanalen Yle Puhe hvor hun beskrev synet på homofili i Bibelen.

Ifølge statsadvokaten som har tatt ut tiltalelsene regnes Räsänens uttalelser som krenkende ovenfor homoseksuelles menneskeverd, og dekkes dermed ikke av ytrings- og religionsfriheten.

Päivi Räsänen har uttalt følgende om tiltalelsen:

Jeg benekter at jeg har gjort meg skyldig i å true, skittkaste mot eller krenke noen folkegruppe. I alle disse tilfellene handler det om Bibelens lære om ekteskapet og kjønn.

Räsänen mener at saken handler om retten til å uttrykke en tro basert på Bibelen og tradisjonelle kristne lærer. Hun tillegger at hun forsvarer homofiles menneskeverd og -rettigheter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Bibelen er fortsatt klokkeklar hva angår unaturlig seksuell atferd: https://www.bibleinfo.com/nn/topics/homoseksualitet
Mitt eget syn er at følelser og dragning ikke skal fordømmes, men praksis skal ikke tillates eller oppmuntres. Den homoseksuelle må derfor avstå fra slik atferd. At dette er «hatkriminalitet» iflg LHBTQ-grupper og deres hjelpere står for deres regning, og dessverre har kirken i nyere tid latt være å holde frem bibelens klare ord, og lagt hele forkynnelsen over på en vassen preken om «kjærlighet», som gjelder for alle, uansett legning og praksis. Det er ubibelsk.