Hjem Nyheter Norden Finsk media sprer løgner om demonstrasjonen i Tammerfors

Finsk media sprer løgner om demonstrasjonen i Tammerfors

FINLAND Finske aviser har spredt løgner om at Motstandsbevegelsen ikke har informert myndighetene om demonstrasjonen i Tammerfors. Motstandsbevegelsens finske nettside Vastarinta har dog vært i kontakt med politiet og kan her avkrefte løgnene.

Den finske morgenavisen Aamulehti farer med løgner da den påstår at Den nordiske motstandsbevegelsen ikke skulle ha informert om lørdagens demonstrasjon for ytringsfrihet. Faktisk har Motstandsbevegelsen hatt kontakt med myndighetene for å garantere en så vellykket demonstrasjon som mulig.

Aamulethi intervjuet Indre Finlands politisjef Harri Nojonen, som feilaktig påstår: «Politiet har fått to søknader om motdemonstrasjoner, men Motstandsbevegelsen har enda ikke annonsert at de skal anordne en demonstrasjon på denne dagen».

Allerede på mandag publiserte lokalavisen Tamperelainen en tilsvarende «fake news»-artikkel, der det ble påstått at kun venstreekstremistene hadde informert myndighetene at de skal holde motdemonstrasjon. Etter at Vastarinta hadde lest lokalavisens artikkel tok de kontakt med Indre Finlands politisjef for å få klarhet omkring hvorfor disse løgner ble spredt.

Man fikk svar fra politimann Tero Knuutinen, som mente at myndighetenes løgner til massemedia måtte bero på et brudd i informasjonsflyten. Knuutinen bekreftet dog at Motstandsbevegelsens demonstrasjonssøknad har blitt levert og tatt imot. I brevet er han forundret over avisenes skriverier:

«Jeg vet ikke hvem som har fortalt avisene at dere ikke har levert inn deres demonstrasjonssøknad, for vi har vært i kontakt med hverandre og det har vært godt om tid. Prosessen har altså vært utilstrekkelig».

Det gjenstår å se hvorfor Nojonen har valgt å lyve til massemedia. Men informasjon til myndighetene er altså tidligere levert og det finnes ingen uklarheter hva gjelder demonstrasjonen.

Kilder:
Aamulehti valehtelee Tampereen mielenosoituksesta
Finsk media sprider lögner om demonstrationen i Tammerfors