Hjem Nyheter Globalt Finsk økonomiprofessor: Forbered dere på et børsras på 80–90 prosent

Finsk økonomiprofessor: Forbered dere på et børsras på 80–90 prosent

0

VERDEN Den finske økonomen Tuomas Malinen advarer om «tidenes største økonomiske lavkonjunktur».

Økonomiprofessoren Tuomas Malinen, som spådde den økonomiske krisen allerede i januar, advarer nå mot en kollaps på 80–90 prosent på de amerikanske børsene, skriver Vastarinta.com. Effekten kommer umiddelbart gjenspeiles i Finland og øvrige deler av verden, sier han.

Ifølge Malinen er det nå «stille før stormen» og en katastrofe i full skala vil bryte ut til sommeren. Han spår at den finske økonomien vil falle enda mer neste år.

Malinen advarer mot «den største økonomiske lavkonjunkturen gjennom tidene». Til nå har sentralbanker klart å puste ut, men det vil ikke være mulig når «flommen av konkurser begynner».

Malinen gjør disse uttalelsene til finsk media. I et annet intervju, på engelsk, sier Malinen at han tror at den politiske ustabiliteten kommer til å øke drastisk i Europa og at eurosonen «nesten sikkert» kommer til å falle i grus på grunn av krisen.

– Den europeiske banksektoren kommer ikke å kunne håndtere dette slaget, og sannsynligvis ikke eurosonen heller. Vi forventer at eurosonen vil begynne å bryte opp en gang. Massiv fattigdom og arbeidsløshet vil skape all slags ødeleggelse, spesielt i de sentrale og sør-europeiske statene. Kanskje også i USA.

Les også:
Koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg