Hjem Nasjonal kamp Finsk politi erkjenner politisk forfølgelse

Finsk politi erkjenner politisk forfølgelse

SYSTEMTRAKASSERIER Politiet i Finland har nå innrømmet at de forfølger medlemmer fra Den nordiske motstandsbevegelsen i håp om å få presset ut informasjon.

Mandag forrige uke ble Ville Nurmela, medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen, stoppet og trakassert av det finske politiet. Det hele begynte da Nurmela var på vei til matbutikken og la merke til hvordan en politibil fulgte etter ham. Da han kjørte inn på matbutikkens parkeringsplass kjørte politibilen opp ved siden av ham hvoretter trakasseringen startet.

Da Nurmela steg ut av bilen ble han umiddelbart konfrontert av de to politimennene. De startet med å stille spørsmål om hvorvidt Nurmela er medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen eller ikke. Et spørsmål som Nurmela da svarte ja på ettersom medlemskapet ikke akkurat er en hemmelighet, hverken for politiet eller andre meningsmotstandere.

Politiet innledet da et feltavhør der de stilte en rekke spørsmål omkring bevegelsen og dens aktiviteter. Nurmela svarte da at han ikke har til hensikt å svare på spørsmål om bevegelsen. En uttalelse som ifølge Nurmela resulterte i at politiet da forsøkte å finne en grunn til å ta ham med inn til stasjonen for å fortsette sitt forsøk på å presse ham for informasjon.

For å kunne gripe Nurmela og ta han med inn til stasjonen trengte politiet å komme opp med et grunnlag. I håp om å kunne finne grunnlag for en slik pågripelse begynte de å gå gjennom Nurmelas lommer for å se om de kunne finne noe som kunne bli sett på som ulovlig. En narkotikatest ble også utført, men begge forsøkene resulterte i et negativt resultat for politiet. På seg hadde Nurmela ikke noe ulovlig, og ei heller bruker han narkotika som det er nulltoleranse for i Den nordiske motstandsbevegelsen.

Da politiet ikke kunne finne en eneste grunn til å ta med seg Nurmela inn til stasjonen, hadde de ikke annet valg enn å la ham gå. Men før de fjernet seg fra plassen valgte politimennene å gi Nurmela en advarsel: «Et medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen innebærer ekstra oppmerksomhet fra politiet».

Uttalelsen er veldig anmerkningsverdig, ettersom det betyr at politiet åpent tillater politisk forfølgelse. Det er heller ikke første gang politiet har kommet med slike uttalelser i Finland. Sist en slik uttalelse ble gjort av det finske politiet ble det hele fanget på film. Da innrømmet politiet at de bevisst kontrollerer personers identitet ved bevegelsens ulike aksjoner «med det mål å kartlegge hvem som tilhører Den nordiske motstandsbevegelsen».

Se videoen her:

https://youtu.be/EYJeI6_5k7g

Relaterte artikler:
Hør en aktivist fra Motstandsbevegelsen fortelle om polititrakasserier
FILM: Slik trakasserer svensk politi politiske dissidenter
Politisk trakassering fra politi under Arendalsuka
Svensk avis omtaler politiets grunnlovsstridige overtredelse i Göteborg
LYDOPPTAK: PST forsøker å stoppe nasjonalsosialist ved å true hans regnskapsfører
«Politiet har ikke ressurser til voldtekter og no-go-soner, men til svensker som demonstrerer»
Prat ikke med politiet!