Hjem Nyheter Norden Finsk sympatisør av Motstandsbevegelsen frikjennes for falske lovbruddsanklager

Finsk sympatisør av Motstandsbevegelsen frikjennes for falske lovbruddsanklager

3

FINLAND I januar skrev Nordfront om en finsk sympatisør av Motstandsbevegelsen som ble rammet av falske beskyldninger og trakassering fra politiet. Han kunngjør nå at etterforskningen mot ham er avsluttet ettersom ingen bevis kunne oppdrives.

Tyrrunefanen vaier i Finland. Foto: Vastarinta.com.

Motstandsbevegelsen har tidligere rapportert om den finske sympatisøren «Onni» som i januar fortalte om hvordan han hadde blitt utsatt for falske beskyldninger og trakassering fra politiet.

Det var i november 2020 at det finske politiet arresterte Onni, under mistanke for «forberedelse for en alvorlig forbrytelse mot liv og helse». Politimyndigheten hadde mottatt et anonymt tips, der noen hevdet at Onni planla et knivangrep mot «minoritetsgrupper».

Anklagene var fullstendig oppdiktet, og sympatisøren vet fortsatt ikke hvor denne angivelige informasjonen kom fra. Politiet beslagla også mobiltelefonen hans, datamaskinen og eksterne harddisker.

Etter Nordfront sin første artikkel om saken har Onni snakket med politiet flere ganger. Politiet hevdet ved flere anledninger at han ville få datamaskinen tilbake, bare for å si på et senere tidspunkt at de trengte mer tid til å gjennomgå den.

Denne uken ble etterforskningen endelig avsluttet. Politiet hadde ikke funnet noe kriminelt, verken på mobiltelefonen eller datamaskinen hans etter seks måneders leting.

Onni sier at han har fått tilbake elektronikken, men dog i dårlig forfatning. En av harddiskene i datamaskinen har gått i stykker, og mobiltelefonen oppførte seg så rart at han så seg nødt til å kaste den og kjøpe en ny.

Til tross for dette er han ved godt mot og føler seg glad over at etterforskningen mot ham har blitt henlagt.

«Jeg vil ønske alle en god påske og tipser alle om å se dokumentaren Europe – The Last Battle,» hilser Onni alle leserne.

Les også:
Finsk politi erkjenner politisk forfølgelse
Politiet fjernet navneskilter da de stoppet en demonstrasjon i Finland – får refs av justisombudsmannen
FILM: Slik trakasserer svensk politi politiske dissidenter
Politisk trakassering fra politi under Arendalsuka
Offentlige aktiviteter og polititrakasserier på Sørlandet
Hør en aktivist fra Motstandsbevegelsen fortelle om polititrakasserier
Aktivister trakassert, pågrepet og tvangsdeportert fra Sverige

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
1 år siden

Skulle bare mangle 👍

Jørgen
Jørgen
1 år siden

Flott å høre at han tar det med godt mot  🙂 

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Og løgnmedia vil nok spinne videre på at noe kriminelt skulle ha funnet sted, slik de alltid gjør selv om nasjonalsosialister er frikjent.