Hjem Nyheter Norden Finsk sympatisør av Motstandsbevegelsen vitner om polititrakassering

Finsk sympatisør av Motstandsbevegelsen vitner om polititrakassering

FINLAND En ung finsk sympatisør av Den nordiske motstandsbevegelsen forteller om hvordan han har blitt trakassert av politiet. Han har uten bevis blitt anholdt mistenkt for å ha forberedt en grov voldsforbrytelse.

Tyrrunefanen heises til topps i Finland. Foto: Vastarinta.com

Nordfront har vært i kontakt med en ung, finsk sympatisør til Den nordiske motstandsbevegelsen, som vitner om å ha blitt utsatt for polititrakasseringer. I artikkelen kalles han «Onni».

Den unge mannen forteller at det finske politiet kom hjem til ham for to måneder siden og anholdt ham mistenkt for lovbruddet «forberedelse til grovt lovbrudd mot liv og helse». Politiet hadde fått inn en anonym anmeldelse mot sympatisøren, der noen hadde påstått at han forberedte et «knivangrep mot minoriteter». Onni, som ikke forsto hvor disse opplysninger kom fra, ble sjokkert.

Politiet beslagla eiendeler

Politiet konfiskerte senere hans mobiltelefon, datamaskin og eksterne harddisker. Deretter satt han arrestert i 21 timer. Under politiets avhør sa han ikke noe, men til Nordfront sier Onni at anklagelsene er helt falske. Han har aldri villet gjennomføre noen form av voldsgjerning og han har ikke pratet om noe slikt heller.

– Jeg har aldri sagt noe slikt og jeg har aldri planlagt noe slikt, hvorfor skulle de mistenke meg for dette?, sa sympatisøren til Nordfront.

Politiet «hadde ingen anelse» om hvem som hadde polisanmeldt ham. Etter å ha gjennomsøkt ungdommens mobiltelefon og datamaskin kunne de ikke komme over noe kriminelt, ingenting tydet på at Onni hadde planlagt å gjennomføre en forbrytelse.

Onni vet heller ikke hvem det er som har politianmeldt ham, kanskje er det noen fra hans skole som er uenig i hans politiske meninger.

– Noen har forsøkt å drive med meg. Jeg er helt overbevist om at det er politisk motivert, legger han til.

Sympatiserer med Motstandsbevegelsen

– Jeg sympatiserer jo med Den nordiske motstandsbevegelsen i resten av Norden, og Kohti Vapautta her i Finland så klart. Mine foreldre trodde jo virkelig at politiets anklagelser var sanne, det eneste jeg har gjort er å sette opp noen klistermerker, forklarer Onni.

Politiet ville også at han skulle fortelle alt han visste om Motstandsbevegelsen og dets medlemmer, men Onni fortalte ingenting.

– Jeg håper at mange får lese om dette så de får høre hvor syke dette politiet er. Politiet skal verne befolkningen fra virkelige forbrytere og terrorister, i stedet finner de på såkalte hatforbrytelser og jager folk med «feil» politiske meninger, sier sympatisøren.

Fikk ikke tilbake sin datamaskin

Nå har det gått to måneder siden Onni ble holdt mistenkt for «lovbruddet» og politiet har fortsatt ikke utlevert hans datamaskin, tross at de kunne konstatere at ingen lovbrudd hadde funnet sted. Politiet sa fra begynnelsen at han skulle få tilbake datamaskinen etter to uker. Onni vet heller ikke om utredningen er blitt lagt ned eller om den fortsatt pågår.

– Jeg har forsøkt å få tak i de som har med min utredning å gjøre, mine foreldre har også forsøkt å hjelpe meg med å nå de, men vi får ikke tak i noen av dem. Politiet sier at utredningslederen er på ferie, og jeg får ikke tilbake min datamaskin «på grunn av korona», forteller Onni.

Politiet har fortsatt ikke presentert noen bevis eller anledning for å tro at Onni skal ha planlagt noen form av voldsforbrytelse, foruten det anonyme tipset.

Den unge mannen sier at han først ble redd da han ble utsatt for politiets trakasseringer, og hans foreldre ble urolige for ham når de fikk høre anklagelsene. Med tiden har han derimot blitt mer motivert. Nordfront spurte Onni om polititrakasseringene har skremt ham bort fra kampen.

– Aldri! Jeg er mer overbevist enn noensinne. Som de sier, når man vel vet sannheten så kan man aldri vende tilbake. Jeg kommer aldri til å gi meg!