Hjem Nyheter Norden Finsk toll stoppet israelske appelsiner – inneholdt sprøytemiddel

Finsk toll stoppet israelske appelsiner – inneholdt sprøytemiddel

1

FINLAND Tollen i Finland har avvist ca. 104 000 kilo israelske appelsiner. Finsk toll rapporterer at appelsinene har inneholdt det forbudte sprøytemiddelet bromopropylat.

Foto: (CC Public domain).

Finsk toll har stoppet og avvist omkring 104 000 kilo israelske appelsiner, dette på grunn av at appelsinene inneholdt sprøytemiddelet bromopropylat. Tollen hadde i midten av april undersøkt 16 partier med appelsiner fra Israel, hvorav halvparten ble underkjente, skriver Svenska Yle.

– I begynnelsen av en ny dyrkingssesong undersøker vi alltid de første partiene som kommer til Finland. Da vi merket at det forekom uregelmessigheter, besluttet vi å fortsette overvåkningen av israelske appelsiner frem til slutten av dyrkingssesongen, sier produktsikkerhetsjef Jonna Neffling.

Sprøytemiddelet bromopropylat har vært forbudt i hele EU siden 2011. I Israel bruker man derimot fremdeles insektsgiften for å bekjempe flått i sitrusfrukter.

Suvi Ojanperä, som er avdelingssjef og ansvarlig for kjemiske undersøkelser av næringsmidler, forteller om det uventede funnet:

– Det er årevis siden vi oppdaget bromopropylat i produkter vi har undersøkt. Det var overraskende å finne stoffet i israelske appelsiner i år.

Alle appelsiner som har kommet seg ut på markedet er dog kontrollerte og godkjente, bekrefter tollen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Oy Vey, antisemittisme!