Hjem Nyheter Norden Finske aktivister frifunnet for hakekorsdemonstrasjon i 2018

Finske aktivister frifunnet for hakekorsdemonstrasjon i 2018

2

FINLAND Seks personer frifinnes for å ha marsjert med hakekorsfaner i Finland, ettersom det er lovlig. De frifinnes også for å ha gjort motstand, da arrestasjonen manglet juridisk støtte.

Aktivistene som ble tiltalt etter å i 2018 ha båret hakekorsfaner under en demonstrasjon i Helsinki frifinnes, ifølge dom fra tingretten. Årsaken er at det er lovlig å gjøre dette.

Riksadvokat Raija Toiviainen forsøkte å få dem felt med støtte av «rasismeparagrafen», som tolkes strengt i Finland.

En hakekorsfane er en hakekorsfane, og kan ikke vilkårlig byttes ut mot valgfritt «nedsettende uttalelse» om innvandrere. Finske Yle skriver:

Å bære et hakekorsflagg er i seg selv ikke hets mot folkegruppe. Hets mot folkegruppe innebærer at man hetser mot en gruppe mennesker ved å true dem, eller trakassere dem på grunn av religion eller rase.

Yles finskspråklige artikkel om dommen.

Aktivistene ble også frifunnet for tiltalepunkter som handlet om «motstand mot tjenestemenn». Da politiet skulle arrestere fanebærerne ble det litt knuffing da de nektet å vike seg ettersom aktivistene hadde loven på sin side. Politiet i Finland har fått kritikk for å ha stoppet en fullt lovlig demonstrasjon.

Riksadvokat Raija Toiviainen har tidligere uttalt at han er innstilt på å anke saken ved en frigivende dom.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
8 måneder siden

Gode nyheter. Håper politiet får skikkelig refs for å ha gått til angrep på en lovlig demonstrasjon. Man skal ikke arresteres og dømmes pga deres tolkninger og følelser.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Interessant. Et symbol FOR noe er ikke automatisk et symbol MOT noe annet, selv om det ofte tolkes slik, især siden Tysklands nederlag i WW2. Swastikaen er et nær universelt symbol, opprinnelig et solsymbol, og vi finner det ofte i buddhistiske templer, i India så vel som i Kina og ellers i Asia der buddhismen har tilhengere.