Hjem Nyheter Norge Fire utenlandske menn siktet for voldtekt av 13-åring

Fire utenlandske menn siktet for voldtekt av 13-åring

HAUGESUND Fire utenlandske menn ble søndag formiddag pågrepet i Haugesund sentrum siktet for voldtekt av en 13 år gammel jente og for å ha begått seksuelle handlinger mot en annen jente. [Artikkelen er oppdatert: 23.57]

Haugesund

Fire utenlandske menn i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene ble søndag formiddag pågrepet i en leilighet i sentrum av Haugesund. Dette etter at omsorgspersoner for en 13 år gammel jente hadde varslet om at jenta hadde blitt utsatt for voldtekt i den aktuelle leiligheten lørdag ettermiddag. En annen 13-årig jente, som befant seg i leiligheten samtidig som voldtekten, skal ha blitt utsatt for seksuelle handlinger.

Politiadvokat Marte Engesli forteller til Haugesunds Avis at én av mennene er løslatt, og at det nå vurderes hvorvidt de resterende skal varetektsfengslet. Avgjørelsen vil bli tatt på mandag.

Det rapporteres om at mennene skal ha kommet i kontakt med de 13 år gamle jentene via sosiale medier, og senere avtalt å treffe dem i Haugesund sentrum. Etter dette ble de tatt med til leiligheten hvor overgrepene skal ha funnet sted.

Jenta som skal ha blitt utsatt for voldtekt ble søndag undersøkt av helsevesenet forteller politiets operasjonsleder Jarle Utne-Reitan til Haugesunds Avis.

– Det pågår undersøkelser av helsevesenet, de fire mennene blir kartlagt og åstedet undersøkes av kriminalteknikere. Det er altfor tidlig å gå ut med hva som er sagt i avhør. De fornærmede er så unge at de skal ha såkalt tilrettelagt avhør. Vi er helt i startfasen i etterforskningen, nå handler det om å finne ut hva som skjedde i denne leiligheten sent lørdag ettermiddag

Gjerningsmennenes etnisitet fremkommer ikke av hverken VGs eller Haugesunds Avis’ artikler.

Gjerningsmennene var utenlandske

Hagesunds Avis oppdaterte søndag kveld sin artikkel, og beskrev da gjerningsmennene som «utenlandske menn». Teksten ovenfor er oppdatert med den nye informasjonen.

Kilder:
Politiet etterforsker voldtekt av 13-åring i Haugesund
Fire menn siktet for seksuelle overgrep mot to 13 år gamle jenter