Hjem Nyheter Norge FK Bryne blir kulturmarxistisk

FK Bryne blir kulturmarxistisk

KULTURMARXISME Fotballklubben FK Bryne har bestemt at herre- og damelaget skal bytte farge på shortsen, for å dekke over mensflekker.

Bryne stadion. Foto: Jarvin, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Det er Rogaland-fotballklubben FK Bryne som etter 97 år på banen nå endrer sport – til kulturmarxisme. Klubben skal etter nesten hundre år bytte ut sin tradisjonsrike rød-hvite hjemmedrakt med en rød-rød drakt, melder NRK.

Brynes tradisjonelle drakter. Skjermbilde: Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Bakgrunnen til forandringen er frykt for blodspor i buksene – forårsaket av mensen, oppgis det.

Men det er ikke bare kvinnene som «gråter før kamp når de har mensen» som nå får bytte shorts, også mennene må bryte tradisjonen og bytte farger, for «likestilling» i klubben.

– I denne situasjonen må trygghet, komfort og prestasjonsmuligheter trumfe tradisjon, sier kvinnefotballspiller Karina Hæøk til NRK.

Mensen er viktigst

Selv om tidligere Bryne-herrespillere til NRK er lyriske over den nye feministdrakten er ikke alle de store Bryne-mennene like begeistret. «Talsperson» for supporterklubben til FK Bryne er dog klar på at det nå er år 2023 og mensen er viktigst.

– Historie betyr og skal bety mye, men trygghet er en ting som alltid skal gå foran. Vi er kommet til 2023 og vi skal legge til rette for alle i samfunnet, sier supportertalsmann Ole Morten Hobberstad til NRK.

Bryne-supporter. Skjermbilde NRK / redigert.

I 2018 kom fotballprofilen Jan Åge Fjørtoft ut som homolobby-supporter og propaganderte for homopropaganda i fotballen. Hvorvidt herrelaget til FK Bryne etter utspillet til Fjørtoft også har fått problemer med blodspor i buksene opplyses det ikke om.