Hjem Nyheter Flere barn drept av Israel på tre uker, enn i hele verden...

Flere barn drept av Israel på tre uker, enn i hele verden på ett år

FOLKEMORD Antallet barn drept av okkupasjonsmakten Israel, de siste tre uker, har passert det årlige dødstallet for barn drept i konfliktsoner over hele verden de siste fire årene.

Illustrasjonsfoto. Palestinsk jente drept av Israel i Gazakrigen 2008-2009. Foto: Al JazeeraCC BY 3.0, via Wikimedia Commons.

Ifølge en pressemelding fra Redd Barna sist søndag er antallet barn som er rapportert drept i Gaza, på bare tre uker, nå overgått det årlige antallet drepte barn i verdens konfliktsoner siden 2019.

Som svar på israelsk skjending av al-Asqa-moskeen, og eskalerende vold fra israelske okkupanter, utførte Hamas den 7. oktober et vellykket hevnangrep. Okkupasjonsmakten Israel har etter hevnangrepet forsøkt å fremstille seg som uskyldige ofre for «terrorisme» og da på ny trappet opp volden mot palestinerne, de aller fleste sivile, under dekke av å være «selvforsvar».

Siden 7. oktober er mer enn 3 257 barn rapportert drept, inkludert minst 3.195 barn i Gaza, 33 på Vestbredden og 29 i Israel, ifølge helsedepartementene i henholdsvis Gaza og Israel. Antallet barn som er rapportert drept på bare tre uker i Gaza er mer enn antallet drepte i væpnet konflikt globalt – i mer enn 20 land – i løpet av et helt år, de siste tre årene, rapporterer Redd Barna.

Israel har med andre ord allerede drept over hundre ganger flere barn enn Hamas, og det antas at dødstallene også kan være mye høyere.

Barn utgjør mer enn 40% av de 7 703 menneskene som er drept i Gaza, og mer enn en tredjedel av alle omkomne i det okkuperte palestinske territoriet. Med ytterligere 1000 barn rapportert savnet i Gaza, antatt begravd under ruinene, er dødstallene sannsynligvis mye høyere».

Redd Barna

I tillegg rapporteres det om at minst 6 360 barn i Gaza skal ha blitt skadet, samt minst 180 barn på Vestbredden og 74 i Israel.

Risikoen for at barn dør av skader har aldri vært høyere, og FN rapporterer at en tredjedel av sykehusene over hele Gazastripen ikke lenger er operative som følge av Israels nedstenging av all strøm i Gaza, samt israelsk militære som blokkerer innreise av varer som f.eks. drivstoff og medisin. Ifølge Leger Uten Grenser har mangelen på medisiner og utstyr betydd amputering av barn uten smertelindring, rapporterer Redd Barna.