Hjem Nyheter Norge Flere bilbranner i Oslo natt til torsdag

Flere bilbranner i Oslo natt til torsdag

FLERKULTUR Flere biler stod i brann på Sinsen i Oslo natt til torsdag. Flere personer har blitt observert før brannen, rapporterer politiet.

Det var like før klokken tre på natten at politiet i Oslo fikk melding om bilbrannene. Ifølge politiet så skal vitner ha observert flere personer rundt bilene like før brannen startet.

– Vi har vitner som har sett to biler samt flere personer rundt bilene rett før det begynte å brenne. Vi har ikke kontroll på disse personene, men vi søker, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet anså først at det var fare for at brannene spredte seg til andre biler, men kunne senere melde at slukningsarbeidet var ferdig og at bilene hadde blitt tatt med for krimtekniske undersøkelser.

Sinsen ligger for øvrig i de flerkulturelle bydelene Bjerke og Grünerløkka, som i 2016 hadde en innvandrerbefolkning på opp mot 50 prosent.

Å tenne på tilfeldige biler er en problematikk som lenge har herjet flerkulturelle forsteder i Europa, og har lenge vært et problem i blant annet Stockholm og Oslo. Gjerningsmennene er som oftest innvandrerungdom, og ofte så kan bilene settes i brann kun for å lokke ut politi eller brannvesen, som senere blir angrepet med steiner og flasker.