Hjem Nyheter Norden Flere bombeeksplosjoner i Malmö

Flere bombeeksplosjoner i Malmö

SVERIGE To bomber har eksplodert i den flerkulturelle byen Malmö. Politiet har sperret av området.

Politiet sperrer av Malmö sentralstasjon. Innfelt: Bombeeksplosjoner i Rosengård og sentrum. Foto: Johan Nilsson/TT; innfelt: Mikael Nilsson.

Det var natt til tirsdag at to bomber eksploderte i den svenske byen Malmö. En boligblokk i den flerkulturelle bydelen Rosengård og en nattklubb i sentrum har blitt sprengt. Ingen skal være skadet.

Et inngangsparti i en boligblokk ble sprengt ved 2-tiden i natt. Ambulanse, den nasjonale bombegruppen og politiet har vært på plass. De har konstatert at bygningen har blitt sprengt, og sperret av området.

– Vi har en konstatert sprengning i entreen til leiligheten, plassen er avsperret, sier vakthaver Tommy Bengtsson til Expressen.

Ved 3-tiden kom det meldinger om at ytterligere en eksplosjon hadde funnet sted. En nattklubb i Malmö sentrum hadde blitt sprengt, med knuste ruster og røykutvikling som resultat.

– Det var et veldig bråk, det smalt veldig raskt og veldig høyt, deretter ble det helt stille. Det er ubehagelig. Det er en uro som gjør at man ikke ser noe bedring i denne byen. Det blir som en krigssone. Nå har vi hatt flere skytinger i går og to bomber i natt. Jeg har begynt å se på et nytt hjem nå. Jeg flytter fra denne byen, jeg skal ikke bo her, sier sivilisten Per Eskilson til Expressen.

Ifølge politiet skal ingen ha blitt skadet i noen av eksplosjonene.

På mandag ble en mistenkt bombemann skutt med flere skudd av politiet på Malmö sentralstasjon. Mannen ble truffet i begge beina og ble deretter ført til sykehus. Mannen skal ha uttalt trusler og sagt at veskene hans inneholdt bomber og våpen.

Politiet har ikke klart å identifisere mannen, som hadde flere forskjellige id-papirer på seg. Nå etterforsker politiet saken som en terrorhandling. Det er uklart om hendelsene har en kobling.

– Så lenge vi ikke kan utelukke at det er en terrorhandling jobber vi utfra det prinsippet, sa kommanderingssjef Per Olof Söyseth til SVT.