Hjem Nyheter Flere briter begynner å få nok av folkeutbyttet

Flere briter begynner å få nok av folkeutbyttet

STORBRITANNIA I England og Wales begynner flere og flere innbyggere å få nok av folkeutbyttet ifølge ny statistikk. Tankepolitiet svarer med å øke den politiske trakassering av systemkritikere.

Ny statistikk fra det britiske innenriksdepartementet viser at registrert «hatkriminalitet» økte med 30 prosent i perioden april 2016 til mars 2017 sammenlignet med året før.

Samtidig har det britiske politiet iløpet av fjoråret arrestert minst ni personer om dagen for «støtende kommentarer» på Internett. Ifølge tall som den britiske avisen The Times har fått tilgang til har hele 3 395 personer blitt arrestert i løpet av 2016 for brudd på kommunikasjonslovens paragraf 127, som gjør det ulovlig å bevisst «forårsake irritasjon, ulempe eller ubehagelig angst mot en annen person».

Ifølge avisen er tallene sannsynligvis betydelig høyere ettersom 13 politiavdelinger har nektet å etterkomme avisens forespørsel om informasjon og ytterligere to avdelinger har ikke kommet med brukbar data.

Rundt halvparten av politietterforskningene skal ha blitt henlagt før sakene ble brakt til påtalemyndigheten, noe som kritikere sier er en indikasjon på at politimyndighetene er overdrevet strenge i sin tolkning av lovens begrensninger av ytringsfriheten.

Politimyndighetenes fokus på såkalte «nett-troll» har blant annet ført til at antallet arrestasjoner fra West Midlands Police har økt med forbløffende 877 prosent siden 2014.

Kilde:
Allt fler invånare i England och Wales börjar få nog av folkutbytet
British Police Arrest At Least 3,395 People for ‘Offensive’ Online Comments in One Year