Hjem Nyheter 49 drept i moskéangrep på New Zealand

49 drept i moskéangrep på New Zealand

9

NEW ZEALAND 49 personer er døde etter skuddløsninger ved minst to moskeer i Christchurch på New Zealand fredag ettermiddag, lokal tid. Fire personer har blitt arrestert og er mistenkt for handlingen. En av dem skal også ha direktesendt fra skytingene.

Mannen på bildet skal være en av gjerningsmennene og han skal også ha direktesendt skytingene. I følge kilder kaller han seg Brenton Tarrant, men det er uklart om det er hans virkelige navn.

På fredag ettermiddag, lokal tid, skal en gjerningsmann ha åpnet ild og drept flere personer ved minst to moskeer i områdene Hagley Park og Linwood i Christchurch, New Zealand. I følge kilder skal oppimot et tyvetalls personer ha blitt drept og enda flere blitt skadet. Ved Masjid Al Noor-moskeen skal oppimot 200 personer ha befunnet seg da skytingen startet.

– Skytteren kom inn gjennom hovedinngangen. Alle løp til dørene der bak for å redde seg selv. Folk gjemte seg under biler og hoppet over gjerder for å flykte, sier et vitne til tv-kanalen One News.

Fire personer, tre menn og én kvinne, skal ha blitt arrestert mistenkt for skytingene, men politiet utelukker ikke at flere gjerningsmenn kan være involvert. Politiets bombegruppe skal dessuten ha sikret biler som inneholdt hjemmelagde sprengladninger og befolkningen oppfordres til å være på vakt da ytterligere angrep ikke kan utelukkes.

Statsminister Jacinda Ardern bekrefter at skuttutløsninger har funnet sted på flere steder og sier i en tv-sendt tale at det er «en av de mørkeste dagene i New Zealands historie».

– Denne volden har ingen plass på New Zealand, dette er ikke hva vi er. Dette har skjedd på et sted hvor mennesker burde være sikre, men det var de ikke, sa Ardern.

Like før skytingene publiserte brukernavnet Brenton Tarrant flere bilder på Twitter før han gikk over til å direktesende skytingene. Kontoen er dog i skrivende stund fjernet.

Se film fra da en av gjerningsmennene blir pågrepet:

https://youtu.be/qauWve4DBoM

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
9 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard
2 år siden

Er det slik at borgerkrigen har begynt? Her i Norge så er statsministeren som vanlig kjapt ute med å fordømme handlingen og be om tiltak mot ekstremisme. Samtidig så er kommentarer og tiltak helt fraværende når våre egne borgere blir utsatt for alt fra drap til voldtekter. Når sistnevnte eier rom så er handlingen fra politikere å åpne grensene for enda flere ekstreme samt tilføre flere lovverk mot

Revolusjonæren
Revolusjonæren
2 år siden

Hvor mange menneskeliv, både nordiske og øvrige, har ikke det såkalte liberale demokratiet på samvittigheten? Hvor mange har ikke de tatt av dage som følge av kynisk krigføring på bestilling fra globalist-sionistene? Hvor mange mennesker har ikke fått sine liv ødelagt som følge av deres folkemordspolitikk?

At de skylder slike ting på «høyreekstremt tankegods» og «nasjonalisme» er faen meg definisjonen av chutzpa (frekkhet). Mennesker og handlinger som nevnt i artikkelen ovenfor, er kun en reaksjon og en konsekvens av DERES galskapspolitikk.

De skaper slike «monstre», ikke vi.

Ullr
Ullr
2 år siden

Zionistene ønsker at dette skal skje med jødedommen/satanismens evige fiende – Islam.
Det nevnes videre at mannen var tilhenger av ABB/Fjotolf Hansen som også er en kristen-zionist – Denne påstanden har hold fra ABB sitt personlige manifest der han forsvarer Israel og deres grusomme handlinger imot palestinerne.

Arno
Arno
Svar til  Ullr
2 år siden

Så langt jeg har skjønt det har ABB efter at han havnet i fengsel snudd 180 grader med hensyn til Zionistisrael og jødene. Dvs. overfor seg selv innrømmet at han tok fullstendig feil på det området. Dette har han synliggjort ved å gå bort fra å bruke den marxistiske knyttneven som hilsen, og gått over til å bruke «den romerske hilsen» med en flat utstrakt hånd.

Reodor
Reodor
Svar til  Reodor
2 år siden

Oppdatering:
Nå har jeg rukket å lese igjennom hele manifestet og min konklusjon er at dette nok er veien yngre fra generasjon-z kommer til å følge om de ser at nasjonalsosialistiske folkeopplysningsbevegelser forbys.

Roar
Roar
2 år siden

Jeg må si jeg blir noe provosert av forræderpolitikere som forsøker å dysse ned terrorhandlinger utført av fremmedinnvandrere, og attpåtil arrangere samlingsstund, forsoning, hvor tema er at man ikke må la hatet vokse mot fremmedinnvandrere, men omfavne dem ytterligere. Men så fort vi ser en hvit mann som med tiden er formet til dette monster, nettopp som følge av masseinnvandringens herjinger, da er plutselig tonen helt motsatt. Da er det om å gjøre å slå på stortrommen og mane til kamp. Jeg blir også forbanna provosert av moderate krefter blant oss som legger seg flat og nå føler for å… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Sånn går nå dagane… er eg overasket..hehe. nei..push a man to far and sooner or later he will push back..

trackback
1 år siden

[…] han er tiltalt for, men nektet straffeskyld. Til retten fortalte Manshaus at han var inspirert av Brenton Tarrant, som i 2019 angrep to moskeer på New Zealand samt at internett var hans hovedkilde til […]