Hjem Nyheter Europa Flere innvandringsrelaterte protester lørdag kveld

Flere innvandringsrelaterte protester lørdag kveld

EUROPA Italienske anarkister protesterte mot grensekontroller ved Brennerpasset, samtidig som tusenvis av tyskere tok til gatene for å protestere mot Merkel.

2E343CFA00000578-0-image-a-88_1446926053681

Brennerpasset mellom Østerrike og Italia er en populær rute for innvandrere på deres vei til det rikere nordre Europa. Østerrikes avgjørelse om å skjerpe grensekontrollene ved Brennerpasset har skapt voldsomme reaksjoner hos en gruppe italienske anarkister. Ifølge lokalt politi så er dette den tredje protesten i løpet av én måned, og lørdag kveld var det omkring 600 demonstranter der. Ti ble arrestert og to politimenn ble skadet i opptøyene som oppstod.

Demonstrasjon mot Merkel og masseinnvandring

I Tyskland har tusenvis av mennesker tatt til gatene i Berlin for å uttrykke sin frustrasjon. Det skal dreie seg om flere ulike grupperinger som sammen demonstrere med slagord som «Merkel må avgå». De er opprørte over den pågående masseinnvandringen til landet og at deres forbundskansler Angela Merkel ifjor slapp inn over én million asylsøkere til landet, og det kaoset det har skapt.

– Jeg er her for min familie, min kultur, vår identitet, vår arv og vår fremtid, uttalte en demonstrant.

– Vi er her for å ta tilbake våre rettigheter. Vi er europeere og om vi gir bort våre land, hva skjer da?, uttaler en annen.

Motdemonstranter fra ulike såkalte antirasistiske organisasjoner var som vanlig også på plass og forsøkte blant annet å storme politibarrikader og kaste flasker mot politiet. Politiet benyttet tåregass og arresterte flere av de.

Kilde:
Scuffles, extra police deployed in Berlin as thousands rally for & against Merkel’s policy (VIDEO)
Migration crisis: Italians protest over Austria border fence plan