Hjem Nyheter Europa Flere og flere innvandrere velger ulovlige ruter inn til Europa

Flere og flere innvandrere velger ulovlige ruter inn til Europa

0

FOLKEUTBYTTET EUs grensepoliti Frontex opplyser at antallet «flyktninger og migranter» som så langt i år har tatt seg ulovlig inn i Europa har økt med 70 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Illustrasjonsfoto. Foto: Borut Podgoršek, MORS. Creative Commons Attribution 3.0

Antall rasefremmede migranter som kom til Europa «via ulovlige ruter» i løpet av årets første måneder har økt med nesten 70 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser EUs grensemyndighet Frontex. Ifølge Frontex reiser flertallet av disse til Europa via Middelhavet og Vest-Balkan. I april i år var antallet illegale migrasjoner nesten 80 prosent høyere enn i samme måned i fjor.

Det kan i denne sammenheng påpekes at denne statistikken kun viser til migrasjonsbevegelser som er ulovlige etter gjeldende rett. Videre har all migrasjon fra Ukraina blitt ekskludert.

Over Middelhavet og via Vest-Balkan kommer illegale migranter fra blant annet Syria, Pakistan, Bangladesh, Nigeria, Egypt, Kongo og Tunisia.

Migrasjonsstrømmen over Middelhavet forventes å øke i de kommende månedene.

Når det kommer til den ulovlige transporten av ikke-europeere til Europa, ligger UNHCRs fokus utelukkende på sikkerheten til de såkalte flyktningene og migrantene. Man henviser til at 700 personer anslås å ha mistet livet under reisen over Middelhavet så langt i år, mens rundt 2000 personer skal ha omkommet i fjor.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg