Hjem Nyheter Flere pågripelser under protester mot Australias koronapolitikk

Flere pågripelser under protester mot Australias koronapolitikk

KORONARESTRIKSJONER På lørdag ble det arrangert protester i alle større australske byer mot myndighetenes koronapolitikk.

Foto: James Ross/Associated Press.

På tross av advarsler, selv fra motstandere av Australias koronapolitikk, sluttet allikevel noen tusen personer opp i delstaten Victorias største by for å protestere mot koronapolitikken.

Advarslene gikk ut på at man fryktet at politistyrker skulle sette feller for demonstrantene, og at om trefninger utbrøt ville myndighetene ta dette som påskudd for å innføre hardere koronalover enn hva som allerede er tilfellet.

Men protestene mot Australias koronapolitikk har spredt seg over flere byer, også slike som ligger i mindre hardt regulerte delstater.

I Melbourne – der tusenvis av demonstranter var samlet – støtte demonstranter sammen med opprørspoliti.

Filmer fra protestene har fortsatt å dukke opp i sosiale medier, og flere aviser har live-sendt utviklingen.

Victorias statsminister Daniel Andrews kritiserer den «absolutte egoistiske» oppførselen som demonstrantene oppviser. Han mener at disse ulovlige demonstrasjonene kan motvirke statens harde arbeid i kampen mot Covid-19.

Hittil har politiet i Victoria pågrepet 15 demonstranter.

— Det er ikke trygt, det er ikke smart, det bryter mot loven. Faktisk er det helt egoistisk av mennesker å være ute og protestere, sa Daniel Andrews.

Samtidig i Sydney ble tre personer pågrepet ved en uavhengig anti-lockdown-demonstrasjon i Hyde Park, mens 18 andre fikk bøter for sin medvirkning.

I Adelaide og i Perth har også protester forekommet i dag – på tross av at innbyggerne der har mildere restriksjoner. I sydlige Australia var omtrent 200 personer samlet for å protestere mot regjeringens koronarestriksjoner, mot en eventuelt fremtidig vaksine og statens krenkelser av individers integritet og privatliv.

Demonstrantene i Perth sier at de er solidariske med dem i Victoria.

Den afrikanske proffbokseren Anthony Mundine deltok i demonstrasjonen mot koronapolitikken i Sydney. Mundine sier til Sunday Telegraph at han støtter motstanden mot nedstengningspolitikken og at Covid-19 er en mørkeleggingsoperasjon.

— Jeg støtter mennesker som kommer sammen og står opp mot urettferdighet. Det er et diktatur. En tyrannisk regjeringsstid, sa Anthony Mundine til massemediene.

Les også:
Drakoniske koronarestriksjoner i deler av Australia
Dagens video: Covid 1984 – politi arresterer gravid kvinne foran hennes barn
Amerikanske leger kritiserer koronanedstengning: «Hva er den vitenskapelige grunnen?»
Koronaviruset