Hjem Nyheter Norge Flere politiaksjoner ved asylmottak i Agder

Flere politiaksjoner ved asylmottak i Agder

MASSEINNVANDRING Politiet måtte på tirsdag og onsdag rykke ut til flere asylmottak i Agder.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Foto: Pål Tegnander / NRK

Tre politibiler og to ambulanser måtte onsdag kveld rykke ut til et asylmottak i Lyngdal. På Twitter skal politiet ha meldt om et slagsmål på mottaket og at en person skal være skadet.  Operasjonsleder kunne senere bekrefte av to personer er ble lettere skadet, men hva som forårasket slagsmålet, var derimot uklart.

– Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Dette tar litt tid på grunn av språkproblemer, men saken vil bli etterforsket videre, fortalte operasjonsleder Geir Andersen torsdag morgen.

Seks asylsøkere pågrepet i politiaksjon.

Også andre steder i Agder måtte politiet bruke store politiressurser på det «kulturelle mangfoldet». På tirsdag ble totalt seks enslige menn pågrepet på ulike asylmottak rundt om i Agder.

– Det stemmer at vi har pågrepet flere personer med avslag på søknad om asyl, med tanke på uttransport, bekrefter Tuva Otterlei Blikom, kommunikasjonsrådgiver i Politiets utlendingsenhet (PU) i Oslo, i en epost til avisen Fædrelandsvennen.

– De pågrepne er fra Afghanistan, og kommer til å bli uttransportert til Kabul. Vi forholder oss til vedtakene UDI og Utlendingsnemnda (UNE) fatter. Alle som returneres er voksne menn, opplyser seksjonssjef ved PUs ID-seksjon, Håvard Bekk, i en epost til avisen.

Ferske nasjonale tall fra PU viser at 6 536 personer er uttransportert med tvang hittil i år. Det er en oppgang på sju prosent fra i fjor, og tilsvarer mellom 21 og 22 personer i gjennomsnitt per dag.

Kilder:
Slagsmål ved asylmottak
Seks asylsøkere pågrepet i politiaksjon i Agder