Hjem Nyheter Flere tusen islamister protesterte i London

Flere tusen islamister protesterte i London

LONDON En gate utenfor den tomme syriske ambassaden ved Belgrave Square i London ble tirsdag fylt med demonstranter og islamske ledere som krever et islamsk kalifat i Syria.

londonkalifat

Demonstrasjonen var et alternativ til en offisiell demonstrasjon som ønsker en slutt blodbadet i Syria utenfor Downing Street, og kommer etter den syriske hæren er i ferd med å vinne den fem år lange krigen mot islamske terrorister i landet. Under flere av talene kan man høre demonstrantene uttrykke misnøye over at USA og deres allierte ikke har klart å knekke Assad-regjeringen.

Under talene som varte nesten en time ropte folkemengden «Allahu Akbar» og jublet for personer som ønsker et globalt islamsk kalifat. En poet som var invitert til å holde tale ropte blant annet: «Vi trenger et kalifat som vil rydde opp i disse gatene».

Publikumet var stor grad segregert mellom menn og kvinner der flesteparten av kvinnene var iført heldekkende islamske klær.

londonburkaIfølge nettstedet Breitbart var det blant annet en demonstrant som veivet et Taliban flagg, mens andre bar plakater av Hizb ut-Tahrir Storbritannia, som er en gruppe som oppfordrer til reetablering av et kalifat.

Det er uklart hvem som organiserte demonstrasjonen.

Se en video av demonstrasjonen nedenfor:

Kilde:
WATCH: British Muslims Gather in Show of Strength to Demand Caliphate