Hjem Nyheter Norge Flerkulturell idrettsfest endte i blodig masseslagsmål

Flerkulturell idrettsfest endte i blodig masseslagsmål

FLERKULTUR Et idrettsarrangement for unge såkalte flyktninger endte i masseslagsmål, da det oppstod en viss uenighet om finaleresultatet.

Cricket

Omkring 50 såkalte enslige mindreårige asylsøkere braket søndag sammen i Saltdal i sammenheng med at en cricketturnering gikk av stabelen. Minst fem ble skadet og tre pådro seg skader som var så alvorlige at de måtte behandles på sykehus.

Jernstenger, spader og cricketkøller

Ifølge et vitne som Avisa Nordland har pratet med så skal det det ha vært nokså ville tilstander på den flerkulturelle idrettsfesten:

– Det var helt vilt. De slo løs på hverandre med cricketkøller, stokker, planker, jernstang og spade. Folk ble truffet i hoder og kropp. Flere blødde.

Ifølge operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet skal omkring 50 spillere fordelt på to lag ha vært involvert. Disse skal ha kommet fra det lokale asylmottaket i Vensmoen og det tilreisende Skillevollen asylmottak i Mo i Rana.  Bakgrunnen til bråket skal ha vært en dommeravgjørelse laget fra mottaket i Mo i Rana var uenige i.

Ramponerte minibusser

Et vitne forteller at bråket på et tidspunkt så ut til å roe seg ned. Spillerne fra mottaket i Mo i Rana skal da ha satt seg i sine minibusser for å reise hjem. Spillerne fra motstanderlaget gikk da til angrep på minibussene med blant annet en spade. Dette skal resultert i at det tilreisende laget fikk ta drosje hjem.

Etter spillerne fra mottaket i Mo i Rana hadde reist hjem, oppstod det nytt bråk. Denne gangen internt i laget fra Vensmoen asylmottak.

Fem til sykehus – ingen pågripelser

Operasjonsleder Nilsson forteller at de totalt sendte to patruljebiler til stedet, men at ingen ble pågrepet. De skal dog ha opprettet en straffesak, hvor flere personer kan få status som mistenkte. Fem personer personer skal ha pådratt seg skader, hvorav tre måtte bli sendt til sykehus.

Kilde:
Idrettsfesten for de unge flyktningene endte med 50 personer i masseslagsmål